Havazás – Húszezer embernek segített a vöröskereszt

Húszezer embernek segített az elmúlt napok rendkívüli időjárásával összefüggésben csütörtök óta a Magyar Vöröskereszt kétszáz önkéntese és ötven munkatársa.

Osztrák mentőautók az M1-es autópálya Győrt elkerülő szakaszán 2013. március 15-én. Az Osztrák Vöröskereszt konvojt küldött Magyarországra, hogy segítséget nyújtson a rendkívüli időjárási helyzet miatt elakadt autósoknak. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Az Osztrák vöröskereszt is segített! A képen Osztrák mentőautók láthatók az M1-es autópálya Győrt elkerülő szakaszán 2013. március 15-én. Az Osztrák Vöröskereszt konvojt küldött Magyarországra, hogy segítséget nyújtson a rendkívüli időjárási helyzet miatt elakadt autósoknak.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

A humanitárius szervezet az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Komárom-Esztergom és Veszprém megye több településén, valamint Budapesten is segítséget nyújtottak a bajbajutott autósoknak, kamionosoknak, buszokon veszteglőknek és az ideiglenes befogadó állomásokon rekedt embereknek.

Emellett az Osztrák Vöröskereszt csaknem 140 munkatársa és önkéntese is segítette a magyarok munkáját az M1-es autópálya kritikus szakaszain.

A Magyar Vöröskereszt pénteken gyűjtést indított 1359-es adományvonalán. Minden hívó vagy sms-ben az ADOMANY szót elküldő 250 forinttal támogatja a vöröskereszt katasztrófa-készenléti és válaszadási munkáját – közölték.

Forrás: MTI  (bhz \ bpg \ hgp)
.

(Ezt a cikket 299 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?