Kategóriák

Kategóriák

Határinfó Hírek Időjárás Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút Rendőrségi hírek

Havazás – Meleg teát és szendvicseket osztottak a záhonyi határállomáson várakozóknak

Meleg teát és szendvicseket osztottak a rendőrök pénteken a Záhony és Csap közötti magyar-ukrán határállomáson, ahol négyórás átkelési várakozás alakult ki a kilépő kamionforgalomban – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője az MTI-vel.

Záhonyi határátkelő - ORFK felvétele H.Szabó Sándor
Záhonyi határátkelő – ORFK felvétele H.Szabó Sándor

Berki Bianka elmondta: a teát a Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai főzték a hidegben várakozó teherautósofőröknek, míg a szendvicseket a Záhonyi Járási Hivatal vezetője ajánlotta fel.

Az átkelőhelyen a torlódás amiatt alakult ki, hogy az ukrán oldalon egy időre leállt a beléptetés, azt csak a déli órákban indították újra az ottani hatóságok.

A szóvivőhelyettes beszámolt arról is, hogy a szabolcsi rendőrök segítettek hazajutni 29, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei lakosnak, akik a nyíregyházi vasútállomáson rekedtek pénteken a Nyíregyháza és Miskolc között leállt vonatközlekedés miatt.

A miskolci, sátoraljaújhelyi és tarcali lakosok közül délelőtt huszonhármat, délután pedig hatot vittek rendőrségi busszal a Rakamaz és Tokaj közötti megyehatárra, s átadták őket a borsodi rendőröknek, akik gondoskodtak hazajuttatásukról.

Forrás: MTI  (bbag \ bám \ bdó)
.

(Ezt a cikket 242 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE