Hírek Időjárás Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút Rendőrségi hírek

Havazás – Már csak kilenc település van elzárva Veszprém megyében

Kilencre csökkent az elzárt települések száma péntek estére Veszprém megyében – közölte a megyei rendőr-főkapitányság a honlapján. A 8-as főúton a 72-es főút elágazójától Várpalota irányában a hajmáskéri, az ösküi, a litéri, a sólyi, illetve a várpalotai lakosok csak lakcímkártya felmutatása után utazhatnak tovább, míg Veszprémtől Bakonygyepesig a 8-as főúton korlátozás nélkül lehet haladni.

A Honvédelmi Minisztérium által közzétett felvételen egy elakadt hókotró Igarpuszta és Székesfehérvár között 2013. március 15-én. MTI Fotó: Honvédelmi Minisztérium
A Honvédelmi Minisztérium által közzétett felvételen egy elakadt hókotró Igarpuszta és Székesfehérvár között 2013. március 15-én.
MTI Fotó: Honvédelmi Minisztérium

A rendőrség tájékoztatása szerint Pécsely, Lókút, Pálihálás, Felsőpere, Jásd, Tés, Szápár, Csetény, Bakonynána még el van zárva a külvilágtól. (Péntek délelőtt az elzárt települések száma még tizenöt volt a megyében.)

Veszprém és Zirc között a 82-es főúton a 7,5 tonnás teherautók számára forgalomkorlátozás van érvényben. Zirctől teljes az útlezárás Győr felé, Veszprémtől Balatonfüred, Balatonalmádi felé szabadon járhatóak az utak, míg Balatonfüred felől Pécsely megközelíthetetlen. Késő délutántól fel lehet hajtani mindkét irányból az M7-es autópályára – tették hozzá.

Le van zárva a Tapolca és Gyulakeszi közötti út, a 7301-es út teljes hosszában (Veszprém-Tapolca), a Sümeg és Devecser közötti 7324-es út, a Tótvázsony és Balatonszőlős közötti 7304-es út, az Óbudavár és Szentantalfa közötti út, a Devecser, Kolontár és Ajka közötti 7339-es út, a 8301-es út a Zirc-Akli és Pénzesgyőr közötti szakaszon, a 8302-es út Nagygyimót után, a 8303-as út Homokbödöge után, a 8305-ös út Vaszar után, valamint a 8216-os út Nagyesztergár után – áll a rendőrség közleményében.

Tájékoztatásuk szerint a 8-as főutat Ajka-Bakonygyepestől – Vas megye irányában – lezárták a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek előtt.

Járható viszont a 8308-as út Adásztevelig, a 8402-es út Pápakovácsiig, a 8403-as út Dákáig a helyi lakosok számára – tájékoztatott a rendőrség.

Forrás: MTI  (bnb \ bám \ bdó)
.

(Ezt a cikket 348 alkalommal tekintették meg.)