A mentők három embert könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba az M7-esen Nagykanizsánál történt tömegbaleset helyszínéről. A veszteglő járművek utasainak elhelyezésére egy iskolát jelöltek ki Nagykanizsán – tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke csütörtök délután az MTI-t.

Összetört autók az M7-es autópályán, Nagykanizsa közelében. A sztráda zalai szakaszán több mint 40 autó ütközött egymásnak. Az első információk szerint ketten sérültek meg. MTI Fotó: Varga György
Összetört autók az M7-es autópályán, Nagykanizsa közelében. A sztráda zalai szakaszán több mint 40 autó ütközött egymásnak. Az első információk szerint ketten sérültek meg.
MTI Fotó: Varga György

Nothoff Ingrid elmondta: a három sérültet a nagykanizsai kórházba szállították a mentők. A 41 összeütközött jármű utasai továbbra is a baleset helyszínén várakoznak a helyszínelés és a műszaki mentés miatt.

Hozzátette: a veszteglő autók utasainak kijelöltek egy iskolát Nagykanizsán, ahol szükség esetén melegedhetnek, de egyelőre senki nem igényelte az elhelyezést. Az autópályán az egyik rendőrautóba ültettek be három kisgyereket, hogy fűtött helyen tartózkodjanak a forgalom megindulásáig.
A rendőrség korábbi közlése szerint a tömegbaleset az M7-es autópálya nagykanizsai keleti lehajtójánál, a 203-as és a 206-os kilométerszelvény között történt. Először 11 jármű ütközött össze, majd további 30 gépkocsi csapódott egymásnak, az autópálya érintett szakaszán mindenütt összetört kocsik vesztegelnek.

A Letenye irányába tartó járműforgalmat Balatonkeresztúrnál leterelik az autópályáról.

Az MTI a tömegbaleset helyszínéről úgy értesült, hogy a sztrádán a viharos szél és a hóesés miatt gyakorlatilag nem lehet látni semmit, a járművezetők valószínűleg nem is észlelték, hogy előttük karambol történt. Az úton teherautók, kamionok, furgonok és személyautók állnak összetörve, köztük számos külföldi rendszámú.

Forrás: MTI  (blb \ bti \ kho)
.

(Ezt a cikket 442 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!