A rendőrség azt kéri, senki ne induljon útnak gépkocsival a rossz időjárásra való tekintettel – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese csütörtökön az MTI-vel.

Árokba csúszott autó kereke a Tapolcára vezető behavazott úton történt baleset helyszínén, Tótvázsony határában 2013. március 14-én. MTI Fotó: Nagy Lajos
Árokba csúszott autó kereke a Tapolcára vezető behavazott úton történt baleset helyszínén, Tótvázsony határában 2013. március 14-én.
MTI Fotó: Nagy Lajos

András Tamás rendőr főhadnagy azt követően tette közzé a felhívást, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat a legmagasabb fokú, piros riasztást adott ki több dunántúli megyében az erős hófúvás miatt.

E szerint Fejér, Veszprém, Zala, Somogy és Komárom-Esztergom megye több térségében erős hófúvásra kell készülni, amely magas hótorlaszokat emelhet.

Szintén az erős hófúvás miatt Csongrád, Békés és Hajdú-Bihar megye kivételével az egész országban első-, vagy másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

A veszélyjelzés szerint az ország nyugati felében mindenhol, de az ország északkeleti felében is várhatóak viharos széllökések. Emellett az ország keleti megyéiben a jelentős mennyiségű eső miatt, több területen az intenzív havazás miatt is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

Forrás: MTI  (bvz \ bzt \ hgp)
.

(Ezt a cikket 245 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?