Félszáz határsértőt fogtak a rendőrök Csongrádban

Tizenegy csoportban 52 határsértőt és egy embercsempészt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei Csongrád megye déli részén az elmúlt 24 órában – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-vel.

Röszke - Forrás: Wikipédia
Röszke – Forrás: Wikipédia

Szenti Szabolcs elmondta: pénteken kora délután Röszke belterületén állítottak meg a járőrök egy személygépkocsit, amelyben öten utaztak. Gyorsan kiderült, hogy a koszovói állampolgárságú sofőr négy illegális bevándorlót szeretett volna Nyugat-Európába eljuttatni.

Az algériai, marokkói és nyugat-szaharai állampolgárok ellen idegenrendészeti, az őket segítő koszovói ellen pedig büntetőeljárás indult. Az esti órákban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreinek közreműködésével egy kamion rakterében bukkantak öt határsértőre a rendőrök. Az útlevélkezelőnek feltűnt, hogy a vámzár zsinórját megrongálták, ezért kérte, hogy a pénzügyőrök röntgennel is vizsgálják át a járműszerelvényt.

Így fedezték fel a makedón és afgán állampolgárokat. Szombat reggelre további kilenc esetben 43 határsértőt fogtak el a rendőrök, főként Röszke külterületén. Ők szinte valamennyien afrikai országból érkeztek. Ellenük idegenrendészeti eljárás indult – tette hozzá a szóvivő.

Forrás: MTI  (bzz \ bpg \ nrs)
.

(Ezt a cikket 214 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?