Gazdaság Hírek Üzemanyag

Adócsökkentésre fordítanák az üzemanyagok jelöléséből származó többletbevételt

A nemzetgazdasági miniszternek az idén július 31-ig kell kidolgoznia azt a jogszabályt, amely lehetővé teszi, hogy az üzemanyagok jelöléséből származó többlet adóbevételt a következő adóévben adócsökkentésre lehessen fordítani.

ORFK felvétele H.Szabó Sándor
ORFK felvétele H.Szabó Sándor

Mindezt a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat tartalmazza.

A kormány emellett felkéri a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökét, hogy március 31-ig dolgozzon ki egy olyan javaslatot, amely alapján a behozott kőolaj és kőolajtermékek biztonsági készletezéséről szóló törvényben előírt ellenőrző és jelölő rendszer alkalmazható lesz az üzemanyagokkal kapcsolatban. Ennek célja a jövedéki adó és az általános forgalmi adó fizetési kötelezettség elkerülésével összefüggő tevékenység felderítése, illetve megakadályozása.

A NAV elnökének a munkába be kell vonnia a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetséget.

A határozatban szerepel az is, hogy a nemzeti fejlesztési miniszternek mielőbb új változatban kell benyújtania az Országgyűlésnek a behozott kőolaj és kőolajtermékek biztonsági készletezéséről szóló törvényjavaslatot.

Forrás: MTI  (gkj \ gkv \ gry)
.

(Ezt a cikket 256 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .