Hírek Időjárás Közlekedéssel kapcsolatos hírek Külföld Külföld

Közlekedési gondokat okozott a sűrű havazás Szlovákiában és Csehországban

Komoly közlekedési gondokat okozott szombaton a péntek este óta tartó sűrű havazás Csehországban és Szlovákiában.

Forrás: Wikipédia

A pozsonyi repülőtér az időjárás miatt délelőtt több külföldi járatot nem tudott fogadni, s a gépeket a budapesti repülőtérre irányították, ahol leszálltak. A Milánóból és Londonból Pozsonyba tartó gépek utasait az érintett légitársaságok saját költségükön autóbuszokkal szállítják a szlovák fővárosba – közölte Dana Madunická, a Stefánik repülőtér szóvivője. A Londonba és Milánóba induló rendszeres járatok gépei Pozsony helyett ezúttal Budapestről repülnek majd el. A meteorológusok előrejelzése szerint délután az időjárás javulni fog, s ezért várható, hogy a pozsonyi repülőtér már normálisan üzemel majd.

Szlovákiában, különösen Pozsonyban és az ország délnyugati részein a havazás következtében az utak többsége nagyon síkos, csúszós, s a motorosoknak problémákkal kell számolniuk. A közszolgálati rádió jelentése szerint a rendőrség felhívta az autósok figyelmét, hogy akinek nem feltétlenül szükséges, az szombaton ne üljön kocsiba.

Pozsonyban kora reggel óta akadozik a tömegközlekedés is, számos helyen nagy torlódások, hosszú kocsisorok alakultak ki. A Duna-menti metropolis hegyvidéki részein az autóbuszok egy órát is késnek.

Csehország gyakorlatilag minden régiójában sűrűn havazik. Minden út havas, síkos, s a vezetéskor fokozott óvatosságra van szükség. Az autópályák mind járhatóak, de sok helyen a hóban elakadt kamionok akadályozzák a forgalmat. Az alsóbbrendű utak jórészt be vannak havazva, s több tucat utat le is zártak a forgalom elől. A hegyvidéki utak nagy része csak hólánccal járható.

Rendőrségi közlések szerint délelőtt a szokottnál jóval nagyobb számú baleset is történt, amelyeknek eddig már két halálos áldozata van. A hatóságok szintén felhívták a lakosságot, hogy akinek nem feltétlenül szükséges, az inkább ne használja gépkocsiját.

Cseh meteorológusok szerint a havazás várhatóan vasárnap estig tart, és helyenként 30-40 centiméternyi hóra kell számítani.

Forrás: MTI  (kjk \ kti \ bdó)
.

(Ezt a cikket 301 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .