Alkatrészgyártók hírei Gazdaság Hírek Márkahírek Rába

A Rába értékesíti kisebbségi részét a Fehrer Automotive-Rába Kft.-ben

A Rába Nyrt. értékesíti a Fehrer Automotive-Rába Kft.-ben meglévő, 30 százalékos szavazati arányt és 0,1 százalékos tulajdoni hányadot megtestesítő részesedését a többségi tulajdonos F.S. Fehrer Automotive GmbH számára – közölte a Rába szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

MTI Fotó: Krizsán Csaba
MTI Fotó: Krizsán Csaba

A tranzakció új forrásokat biztosít a kulcsüzletek stratégiai céljainak támogatására. A megnyíló új források újabb lökést adhatnak a Rába alaptevékenységeinek fejlesztéséhez, valamint hitelállományának csökkentéséhez – írják, jelezve: a társaság a kulcsüzletekre fókuszáló stratégia mentén, a vegyesvállalati felfutás elérését követően döntött az üzletrész értékesítése mellett.

A közlemény szerint a kivásárlás után a móri üzem eddigi telephelyén működik tovább, a korábbi üzleti partnerek stratégiai együttműködése a tranzakciótól függetlenül töretlen. A partnerség alapját jelentő kartámla vázak szállítása a felfutási szakaszba érkezett.

A Fehrer és a Rába egyaránt megerősítette elkötelezettségét a nyugat-európai személygépjármű piac kiszolgálását célzó együttműködésük bővítésére – írják. A Fehrer-Rába Járműipari Kft. 2009-ben kezdi meg működését. Akkori bejelentés szerint három év alatt 12 millió eurós beruházást valósít meg a cég.

Az alapításkori célokkal összhangban a vegyesvállalati partnerek a fém ülésalkatrészek területére is kiterjesztették kooperációjukat. A Fehrer vállalattal karöltve a Rába alkatrész üzletága a fő kompetenciakörébe tartozó szegmensben sikeresen belépett a nyugat-európai személygépjármű-piacra.

Forrás: MTI  (bly \ gpp \ ksy)
.

(Ezt a cikket 406 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .