Busz hírek Gazdaság Hírek

NFM: a Volánoknál a szolgáltatási színvonal emelése évi 300-400 új jármű beszerzését is szükségessé teheti

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerint a szolgáltatási színvonal emelése érdekében a felügyelete alá tartozó Volán társaságok autóbuszainak indokolt cseréje akár évi 300-400 új jármű beszerzését is szükségessé teheti.

A Szegedi Közlekedési Társaság első önjáró trolibusza 2013. január 22-én egy próbaúton halad a városháza előtt. A jármű akár 4-5 kilométert is meg tud tenni a felsővezetéktől függetlenül. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Az MTI érdeklődésére a szaktárca közölte: a budapesti helyi közösségi közlekedésben üzemeltetett mintegy 1300 darab autóbusz átlagéletkora meghaladja a 18 évet, a Volán társaságok helyi és helyközi közlekedésben használt mintegy 6000 autóbusz hasonló adata 12 év feletti.

A kormány tavaly tavasszal a korábbi érték kétszeresére, 100 milliárd forintra emelte a Magyar Fejlesztési Bank Közösségi Közlekedésfejlesztés Finanszírozási Programja keretösszegét, ebből a forrásból a személyszállítási közszolgáltatást végző vállalkozások egyebek mellett új járművek vásárlását is fedezhetik.

Eddig a teljes keretből mintegy 22,5 milliárd forintot a Volán társaságok kötöttek le – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Forrás: MTI  (gpe \ guz \ gkp)
.

(Ezt a cikket 248 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .