Határinfó Hírek Közlekedéssel kapcsolatos hírek

Az átalakítások miatt torlódás várható a hétvégén a röszkei határátkelőhelyen

Várhatóan egy hétig kétirányúsítják a belépő utasforgalmi sávokat a röszkei autópálya-határátkelőhelyen a bővítési, átépítési munkálatok miatt, az utazók emiatt torlódásra számíthatnak a hétvégén – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.

Forrás: Wikipédia

Némedi Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense elmondta: a terelés oka, hogy az építkezéssel összefüggésben a rendőrség informatikai rendszereit át kell telepíteni, mely körülbelül 7-8 napot vesz igénybe. A hatóságok azt javasolják, hogy az utazók az éjjel-nappal nyitva tartó tompai, vagy a naponta 7 és 19 óra között használható tiszaszigeti határátkelőhely felé kerüljenek – tette hozzá.

A röszkei határátkelő bővítési munkái február elején kezdődtek el, az uniós támogatással megvalósuló beruházás várhatóan június közepére fejeződhet be. Némedi Varga Éva korábbi tájékoztatása szerint az időszaki torlódások elkerülése érdekében a beruházás során a jelenlegi hét-hét ki- és belépő személyforgalmi sáv mellé két-két új sávot alakítanak ki.

A másodlagos vizsgálatra kijelölt gépjárművek, illetve a harmadik országból érkező utasok számára új parkolókat hoznak létre. A torlódások csökkentése érdekében a buszsávokat is átalakítják. A munkát a NAV munkatársai folyamatosan felügyelik, s mindent elkövetnek, hogy az építkezés ideje alatt ne alakuljon ki torlódás, a forgalmat a munkálatok a lehető legkisebb mértékben akadályozzák. A mindenkori helyzetről a rendőrség honlapján (www.police.hu/hatarinfo) tájékozódhatnak az utazók.

Forrás: MTI  (bzz \ bpg \ bdó)
.

(Ezt a cikket 237 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .