Hírek MAN Sport

OXXO Racing: Elkezdődött a versenykamion összeszerelése

Az OXXO Energy Truck Race Team műhelyében tavaly ősz óta épül a csapat versenykamionja. Miután darabjaira szedték szét szerelőink a kamiont, kicserélték az összes rögzítő elemet – csavart, füleket, illesztéseket -, átnézték a kábeleket, szenzorokat. Mérnökeink végeztek az újítások számítógépes szimulációjával, módosították, amit kellett, így elkezdődhetett az új fejlesztések legyártása, beszerzése és végre a beépítése.
Pilótánk, Kiss Norbi is rengeteget tesz hozzá a fejlesztésekhez év közbeni tapasztalataival. Norbi ugyanis nem csak hogy jól vezet, hanem rendkívül jó érzékkel állapítja meg, hogy a beállításokat és a fejlesztéseket milyen irányba kellene vinni, hogy tovább gyorsuljon a kamion.

Vannak olyan fejlesztések, melyeket nem írhatunk le, hiszen ellenfeleink is olvassák oldalunkat, és nem akarunk ötleteket adni nekik, de néhányról azért beszámolhatunk:

A kamion új konstrukciójú kormánygépet kapott a nagyobb első tapadás érdekében, valamint új rugók kerültek beépítésre, melyek keménysége eltér a tavalyitól.
– Új lengéscsillapítók lesznek a kamion alatt, nagyobb állítható tartománnyal, és precízebb működéssel.
– Az alvázat év közben többször is átépítettük, de akkor nem lehetett tökéletesen megoldani, hisz nem volt ennyire szétszedve a kamion, így most ezt is tökéletesítettük.
– A fék vízhűtését kicseréltük, egy teljesen új konstrukciójú rendszer lett építve hozzá, a tartályoktól a vezérlésen át a fúvókákig minden ki lett cserélve.
– Új fülkét kap a kamion, tavaly mind a tető-, mind pedig a padlólemezzel problémája volt év közben a marshalloknak, most ezeket is átalakítottuk, véglegesítettük.
– Mint minden évben, idén is van néhány új biztonsági előírás, egyik pont hozzánk kötődik:
Norbi Smolenski balesete után az FIA átnézte a kamiont – mint minden nagy baleset után -, és megállapították, hogy ilyen típusú becsapódásnál nem elegendő a mostani bukócső. Ennek értelmében szabálymódosítás történt, így minden versenykamionon meg kell erősíteni a vezető oldali lábrészt.
A versenykamionunk kezdi tehát visszanyerni eredeti formáját, folyamatosan kerülnek beépítésre az alkatrészek, majd jöhet a fényezés és a dekorálás, hogy mire eljön a tavasz, Norbi el tudja kezdeni a tesztelést.

bruno

Forrás: OXXO Energy Truck Race Team
.

(Ezt a cikket 245 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .