A kamionos forgalomkorlátozás részleges feloldása után kora délután ismét teljesen szabaddá vált a határátkelés Magyarországra minden tehergépjármű számára – tájékoztatta a Zala Megyei Védelmi Bizottság (ZMVB) csütörtökön az MTI-t.

Traktor takarítja a Kerecseny, Zalaszabar közötti utat a Zala megyei Kerecseny közelében 2013. február 14-én. A folyamatos havazás és az erős szél miatt további utakat zártak le Zalában, így már 12 út járhatatlan, 14 pedig csak nehezen használható. MTI Fotó: Varga György
Traktor takarítja a Kerecseny, Zalaszabar közötti utat a Zala megyei Kerecseny közelében 2013. február 14-én.
MTI Fotó: Varga György

Rigó Csaba kormánymegbízott, a bizottság elnöke közölte: az időjárási viszonyok javulásának, illetve a Vas megyei közlekedési helyzet kedvező alakulásának köszönhetően kora délutántól teljesen megszűnt a teherforgalmi korlátozás. Rédicsnél és Tornyiszentmiklósnál is szabadon közlekedhetnek a kamionok Magyarország irányába.

A 7,5 tonna össztömeget meghaladó teherjárművekre még szerda este elrendelt belépési korlátozást csütörtökön délben először részlegesen oldotta fel a ZMVB, kizárólag az M7-es autópályán Budapest irányába tartó forgalom számára.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a megyei rendőr-főkapitányság közölte: a korlátozás miatt Szlovéniában feltorlódott több száz kamion Tornyiszentmiklóstól rendőri felvezetéssel, húszas-harmincas konvojokban hajthatott végig az M7-es autópályán. A sztrádáról nem térhettek le, a lejárókban rendőrök irányították a forgalmat, hogy az északi irányba tartó járművek a tilalom teljes feloldásáig ne induljanak el a 75-ös és a 86-os főútvonal felé.

Forrás: MTI  (blb \ bri \ bsa)
.

(Ezt a cikket 394 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?