Hírek Időjárás KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Havazás – Újabb utakat zártak le Veszprém megyében

Újabb utakat zártak le a havazás miatt Veszprém megyében, a kamionstop pedig továbbra is érvényben van a 82-es és a 83-as főúton – tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szerdán kora este az MTI-t.

A havas úton elakadt kamiont mentenek a tűzoltók Eplényben 2013. február 13-án. A folyamatos havazás miatt kamionokat nem engednek közlekedni a 82-es számú főúton, Csesznek és Zirc között. MTI Fotó: Nagy Lajos
A havas úton elakadt kamiont mentenek a tűzoltók Eplényben 2013. február 13-án. A folyamatos havazás miatt kamionokat nem engednek közlekedni a 82-es számú főúton, Csesznek és Zirc között.
MTI Fotó: Nagy Lajos

Bakos György elmondta: a havazás, illetve a Vas megyében kialakult torlódás miatt lezárták a Gógánfa és Ukk, a Kemenesszentpéter és Pápóc, a Kemeneshőgyész és Kemenesmagasi, valamint a Pápakovácsi és Ganna közötti utat, de elzárt település nincs a megyében.

Továbbra se használhatják a 7,5 tonnánál nehezebb járművek a 82-es főút Veszprém megyei szakaszát Veszprémvarsánytól, valamint a 83-as főutat Városlőd és Pápa között – tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a közútkezelő 35 munkagéppel tisztítja az utakat, de a megyében több helyen hóátfúvások nehezítik a közlekedést.
Bakos György elmondta azt is: a katasztrófavédelem az esti órákig csaknem húsz esetben nyújtott segítséget a havazás miatt bajba jutott embereknek, 35 kamion haladhatott tovább munkájuknak köszönhetően.

A katasztrófavédelem továbbra is azt kéri, hogy aki teheti, ne keljen útra Veszprém megyében.

Forrás: MTI  (bnb \ bám \ pdm)
.

(Ezt a cikket 279 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .