Határinfó Hírek Időjárás KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek

Havazás – A kamionok országba lépését is korlátozta a Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság

A hét és fél tonnánál nehezebb járműveknek már nemcsak a közlekedését, hanem az országba lépését is korlátozza a Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság.

Rendőrök egy kamiont állítanak meg a szlovák - magyar határon Vámosszabadinál, ahol az erős havazás miatt forgalomkorlátozást vezettek be 2013. január 17-én.  A 7,5 tonnánál nagyobb teherautókat nem engedik be az országba, a romlandó élelmiszert illetve gyógyászati eszközöket szállító kamionok kivételével. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Rendőrök egy kamiont állítanak meg a szlovák – magyar határon Vámosszabadinál, ahol az erős havazás miatt már január 17.-én is forgalomkorlátozást kellett bevezetni. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Szerda esti közleményük szerint nem léphetnek be az országba a rajkai, a hegyeshalmi, a vámosszabadi, a soproni és a kópházi határátkelőkön. Kivételek azok a járművek, amelyek nem a 82-es, 83-as, 85-ös vagy a 86-os főúton kívánnak közlekedni, illetve úti céljuk Csorna, Kapuvár vagy Sopron.

A védelmi bizottság órákkal korábban úgy döntött: nem használhatják a 85-ös és a 86-os főút Győr-Moson-Sopron megyei szakaszát a hét és fél tonnánál nehezebb teherjárművek szerda este fél hattól.

Tájékoztatásuk szerint ennek oka, hogy a megyében kezdődött, várhatóan elhúzódó intenzív havazás, valamint a felerősödő szél hatására keletkező hófúvások következtében a közlekedésben nehézségek jelentkeztek. Ezért a hét és fél tonnánál nehezebb teherjárművek az M1-es autópályáról a 85-ös és 86-os útra nem térhetnek le, a két főutat nem használhatják.

Forrás: MTI  (bly \ bpg \ blz)
.

(Ezt a cikket 333 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .