Határinfó Hírek Időjárás KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Külföld Külföld

Lezárta a cseh-szlovák határt a Magyarországra tartó kamionok előtt a cseh rendőrség

A Brünn-Pozsony autópályán (D2) lezárták a Magyarországra tartó kamionok előtt a cseh-szlovák határátkelőt kedden délelőtt.

A cseh közúti igazgatóság (RSD) közlése szerint az intézkedés legalább a kora délutáni órákig, de az sem kizárt, hogy kedden egész nap érvényben marad.

Az intézkedés a 3,5 tonnánál nehezebb kamionokat érinti. A könnyebb teherkocsik és a személyautók átléphetik a határt. A határátkelő előtt a televízió jelentése szerint több kilométer hosszan vesztegelnek a kamionok.

Az RSD közölte: az intézkedésre azért volt szükség, mert Magyarországon az intenzív havazás következtében súlyos közlekedési gondok keletkeztek, Szlovákiában pedig már megtelt az autópálya melletti összes parkolóhely.

A prágai közszolgálati televízió azt jelentette, hogy az intézkedésre a szlovák rendőrség kérte cseh partnereit.
Csehország területének nagyobbik részen, különösen Dél-Morvaországban, szintén erősen havazik, az utak nagyon síkosak.

Súlyos zavarok vannak a közúti közlekedésben, és a reggeli, délelőtti órákban sok baleset történt halálos áldozatokkal, sérülésekkel. A meteorológiai intézet jelentése szerint egész nap intenzív havazásra kell számítani.

Forrás: MTI (kjk \ kszk \ ksy)
.

(Ezt a cikket 948 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .