A Scania az oroszországi haszongépjármű-gyártóval, a GAZ Csoporttal együtt 709 darab busz leszállítására kapott megrendelést a moszkvai régió legnagyobb közösségi közlekedési vállalatától. A Scania az alvázakat a GAZ-nak fogja leszállítani, aki a felépítmény elkészítéséért felelős. A rendelés a Scania eddigi legnagyobb európai buszrendelései közé tartozik.

„Igazi megtiszteltetés az orosz piac számára egy olyan jól ismert és ugyanakkor elismert gyártóval együttműködve, mint amilyen a GAZ Csoport, buszokat fejleszteni és szállítani.” – mondta Hans Tardell, a Scania Oroszország ügyvezető igazgatója. „Ezzel a forgalomba álló buszmennyiséggel a Scania márka látványosan képviseltetni fogja magát Oroszország városaiban. Ám még ennél is jelentősebb számunkra, hogy a megállapodásnak köszönhetően a moszkvai régió Scania szervizei biztosítják a hátteret a buszok zavartalan üzemeléséhez.”

A Scaniával szoros együttműködésben a GAZ Csoport három különböző típusát fejlesztette ki GOLAZ márkájú buszának, amelyek közül kettő helyközi járatként, a harmadik különjárati buszként fog dolgozni. Mindhárom modell a Scania által biztosított alvázra és hajtásláncra épül.

A buszokat 2013 folyamán szállítják le a moszkvai régió legnagyobb közösségi közlekedési vállalata, a Mostransavto részére. A tervek szerint 2014 első negyedévében a járműveket a Fekete-tenger melletti Szocsi környékén használják, majd visszaviszik őket szervizre Moszkvába.

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 288 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?