Hírek Közlekedéssel kapcsolatos hírek Külföld Külföld Országok közlekedése

Köln környékén a helyzet…egyre rosszabb

leverkusenbrückeSokunkat érinthet, hogy lezárták Kölnnél a leverkuseni hidat. Ez a híd  segített elkerülni Kölnt észak felől. Ezen fut az A1-es pálya. A hídon naponta 120 000 jármű haladt át, ebből 20 000 volt kamion. A hídon 3.5t-ás korlátozás van mindkét irányból. Egyenlőre nem  lehet tudni, hogy meddig tart. A tervekben szerepel, egy új híd építése. Ennek elkészülte 2025-re, optimisták szerint 2020-ra várható. Ha eddig lesz lezárva, akkor nem sokáig élvezhetem az új híd adta lehetőséget, és a gondtalan elkerülését Kölnnek.Lassan nyugdíjas leszek.

Sok lehetőség nincs az elkerülésére. Mindkét irányból, már jóval előtte át kell menni a folyón. Északon Düsseldorfnál az A46-oson van lehetőség, Délen az A4-es felé lehet elkerülni, illetve akinek erre van fuvarja, az már jó előre nézze meg, és tervezze be, a lezárt híd elkerülését. A bátrabbak megpróbálhatják Dél felől egy kis városnézéssel. Az  A3-as 26-os kijárójánál Mülheimnál az 505-ös útra kanyarodva. A bátorsághoz szükséges még, a megfelelő magasság, (vagy inkább alacsonyság) mivel van egy 3.8-as korlátozás, illetve a hídon 30t-ás korlátozás is korlátozza az itt próbálkozók lehetőségeit. Bárhogyan is sikerül átkelni, kalkuláljátok be az időt, ami ezzel jár.

Az ADR-el erre tévedőknek, még meg kell küzdeniük a lövenichi  alagúttal az A1-en, ami elkészült végre, de kitiltottak minden “sárgatáblást”. Nyitottak egy új kijáratot. (Ez még nincs rajta a google térképen) Itt az utolsó lehetőség elkerülni az alagutat. Tábla nem figyelmeztet előre, csak ennél a kijárónál van kitéve, és itt már le kell menni. A mellékelt térképen megtaláltok minden, a fentiekhez kapcsolódó információt.

Tunnel_Koeln


Köln nagyobb térképen való megjelenítése

Jó gurit
Sklave

(Ezt a cikket 1174 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .