Petárdákat szállító teherautó robbant fel Kínában, halottak

Petárdákat szállító teherautó robbant fel péntek reggel egy völgyhídon Kína középső részén; a hatalmas detonáció következtében leomlott a híd egy része, és legalább kilenc ember meghalt.

Úgy tudni, körülbelül 25 jármű zuhant a mélybe. Az eddigi adatok szerint 11 ember sérült meg, közülük négy súlyosan.

A mentők helyi idő szerint az esti órákig hat teherautót és két személygépkocsit ástak ki a viadukt törmelékei alól. A mentési munkák még tartanak, az éjjel is folytatják a kutatást az esetleges további áldozatok után.

Az eset Honan tartományban Szanmenhszia város térségében történt. A hatalmas robbanás következtében a négysávos hídpálya egyik oldala 80 méteres szakaszon omlott le, s az ott haladó gépkocsik 30 méter magasból zuhantak le.

A közbiztonsági tárca a miniszterhelyettes vezetésével a helyszínre küldött egy munkacsoportot, amely a mentést irányítja és a robbanás, valamint a 2001-ben elkészült híd leomlásának okait is vizsgálja.

A szakemberek azt is mérlegelik, hogy a viadukt épen maradt szakasza biztonsággal használható-e, engedélyezhetik-e a rajta a forgalom áthaladását.

Kínában közeledik a holdújév, ilyentájt nem ritkák a pirotechnikai eszközökkel kapcsolatos balesetek, amelyeknek az oka általában a gyártási, a szállítási vagy a tárolási szabályok megsértése.

Forrás: Trebitsch Péter – MTI  (ktp \ kigy \ kpt)
.

(Ezt a cikket 243 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!