Szolnok térségében idén megkezdődik az M4-es autópálya építése

Évtizedes adósság törlesztéseként várhatóan ebben az évben megkezdődik az M4-es autópálya Abony és Fegyvernek közötti szakaszának építése, lényegesen javítva ezzel Szolnok és térsége közúti közlekedésének színvonalát – jelentette ki Szalay Ferenc (Fidesz) polgármester, országgyűlési képviselő a települést érintő fejlesztési tervekről a város vállalkozóinak Hozam Klubjában szerdán tartott előadásában.

Az M4-es autópálya tervezett nyomvonala. Forrás: Wikipédia

Ebben az útban rengeteg energia van, sok politikus elmondta már, hogy a „mi időnkben biztosan lesz új 4-es út”, de most megvan rá a pénz, és ennek a szakasznak meg kell valósulni 2016-ig – fogalmazott a polgármester. Ez a fejlesztés egyben azt is jelenti, hogy meglesz a városi körgyűrű, és a tranzitforgalomban résztvevők kikerülhetik Szolnokot – tette hozzá.

Szalay Ferenc jelezte, hogy nagy előrelépés a kínai citromsavgyár szolnoki megépítése. Ez a gyár 400 embernek ad majd munkát, és mindazoknak a mezőgazdasági termelőknek, akik alapanyagként az évi 120 ezer tonna kukoricát megtermelik – mondta.

A turisztikai vonzerővel járó beruházások közül a Reptár nevű projektet emelte ki. Ennek a keretében a Szolnoki Helikopter Bázison lévő repülőmúzeum gépeit költöztetik új helyre, az Indóház útra. A kiállítóhelyet látványos technikai elemekkel, így például interaktív eszközökkel szerelik fel, és ezzel együtt az elhanyagolt terület teljes átépítése is megtörténik – jegyezte meg.

Forrás: MTI  (blaz \ bpg \ ppd)
.

(Ezt a cikket 927 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?