Alkatrészgyártók hírei Egyéb Érdekességek Hírek

A Michelin múzeumban jártunk – 1. rész: Érkezés

A Michelin februárban indítja el új haszonjármű abroncsainak forgalmazását, amelyeknek hivatalos sajtóbemutatójára a Franciaországi Clermont-Ferrand közelében található Ladoux-i technológiai központban került sor az elmúlt év őszén.

img_3567
A Michelin múzeum bejárata előtt egy 59/80R 63″ XDR dömper abroncs jelzi a látogatóknak, hogy jó helyen járnak.

A sajtóprogram keretében, mielőtt bemutatták az új Michelin X Line Energy termékcsaládot – amelyeket korábbi cikkeinkben oldalunkon is bemutattunk – a számos országból odasereglett újságírók megismerkedhettek, a Michelin innovációit bemutató különleges történeti kiállításával a L’aventure múzeumban.

img_3561
A Michelin múzeum mellett a Michelin stadion található.

A kétszintes múzeum a Michelin egyik Clermont-Ferrandi gyárának elkülönített területén fekszik közvetlenül a Michelin stadion mellet. Miután a Michelin testvérek (André és Édouard) 1889-ben megalapították vállalkozásukat, azóta Clermont-Ferrand élete ezer szállal kötődik az abroncsgyár életéhez. A városban szinte minden embernek dolgozik egy rokona vagy ismerőse a Michelinnél. Clermont-Ferrandban még a villamos is gumi kerekeken gördül amelynek köszönhetően lényegesen csöndesebb körülmények között élhetnek a belvárosban lakók.

villamos-clermont-ferrand
Gumikerekeken gördülő villamos Clermont-Ferrandban. Az út közepén csak egy vezető sín irányítja a villamost.
img_3751
A gumikerekeken gördülő villamos futóműve a csöndes és kényelmes városi közlekedés záloga.

A múzeum előcsarnokában egy szintén gumikerekeken gördülő vonat fogadja a látogatókat. Talán kevesen tudják, hogy a párizsi metró a mai napig a Michelin által kifejlesztet gumikerekeken szállítja utasait amelynek fejlődésével külön bemutató terem foglalkozik.

img_3838
A Michelin múzeum előcsarnoka a gumikerekeken gördülő vonattal.

A Michelin minden jármű kerekére gyárt abroncsot a babakocsitól a repülőgépig amelyet az előcsarnokban a vonat felett felfüggesztett repülőgép is jól szimbolizál.

img_3576
Repülőgép az előcsarnok légterében.

Az előcsarnokot elhagyva megkezdjük kalandozásunkat a Michelin csodálatos világába az abroncs gyártástól a térképészeten keresztül a jövő járműveit mozgató kerekek fejlesztéséig, de mindezekkel a következő részekben foglalkozunk részletesebben.

Addig is íme a teljes képgaléria:


Karsai Attila – hungarokamion.hu

 

(Ezt a cikket 4116 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .