Hírek Közút

Elkészült a 4-es út Debrecent elkerülő szakasza

Megépült a 4-es számú főközlekedési út Debrecent elkerülő szakasza – jelentette be Kovács Ákos, a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese csütörtökön a helyszínen.

Járművek haladnak a 4-es számú főút debreceni elkerülő szakaszán 2013. január 24-én. Az elkerülő II. ütemében a 35-ös és a 4-es főút közötti szakasza épült meg 11.9 kilométer hosszan, ahol a 2x1 forgalmi sávú útszakaszon 2 híd, valamint 2 szintbeli csomópont is épült. Az Új Széchenyi Terv keretében a Közlekedési Operatív Program részeként Európai Uniós támogatással megvalósult útszakasz kivitelezés nettó összege 3,5 milliárd forint volt.MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Járművek haladnak a 4-es számú főút debreceni elkerülő szakaszán 2013. január 24-én. Az elkerülő II. ütemében a 35-ös és a 4-es főút közötti szakasza épült meg 11.9 kilométer hosszan, ahol a 2×1 forgalmi sávú útszakaszon 2 híd, valamint 2 szintbeli csomópont is épült. Az Új Széchenyi Terv keretében a Közlekedési Operatív Program részeként Európai Uniós támogatással megvalósult útszakasz kivitelezés nettó összege 3,5 milliárd forint volt.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Az út első üteme 2006-ban készült el a 4-es, a 33-as és 35-ös út között. A második ütem során elkészült a 35-ös út és a 4-es út közötti szakasz – emlékeztetetett a vezérigazgató-helyettes az új elkerülő út átadásán.

A projekt az Új Széchenyi Terv keretében európai uniós támogatással valósult meg, a kivitelezés nettó költsége 3,5 milliárd forint volt – tette hozzá.

A debreceni elkerülő nyomvonalán 11,9 kilométer hosszan 2×1 forgalmi sáv, 2 híd, valamint 2 szintbeli csomópont létesült. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a beruházás megvalósítása során kiemelt figyelmet fordított a környezetvédelemre. A szakaszon csaknem 2 kilométer hosszan zajvédő fal, több mint 13,5 kilométer hosszan vadvédő kerítés, mintegy 7 kilométeren madárvédő fal és egy vadátjáró épült, valamint 1400 fa és több mint 60 ezer cserje telepítése történt meg – ismertette Kovács Ákos.

Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere kiemelte: régen várták ezt az útszakaszt, ami jelentősen könnyít a város közlekedésén.

Felméréseik szerint a várost érintő forgalom 80 százaléka debreceni célú, s csak 20 százalék az átmenő forgalom. Ennek mintegy felét veszi át az új elkerülő út – mondta a polgármester. Reményét fejezte ki ugyanakkor, hogy a városi belső forgalom egy része is átterelődik az új útszakaszra.

Az elkerülőt csütörtökön a kora délutáni óráktól használhatják a járművek.

Forrás: MTI  (btár \ egr \ bdó)
.

(Ezt a cikket 376 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .