Hírek Időjárás Közlekedéssel kapcsolatos hírek Külföld Külföld

Havazás – Franciaország nagy részén megbénult a közlekedés

Megbénult a közlekedés vasárnap Franciaország jelentős részén a több mint 12 órája tartó folyamatos havazás következtében.

A polgári légi közlekedési igazgatóság kérésére a párizsi repülőtereken már korábban törölték a járatok negyven százalékát. A Roissy-Charles-de-Gaulle repülőtérről vasárnap minden tengerentúli járatot elindítottak, ezért elsősorban az Európába induló járatokat, köztük a budapestieket érintik a törlések.

Párizsban a teljes felszíni tömegközlekedés szünetel az időjárási viszonyok miatt, és gépkocsival is nagyon nehéz a fővárosi utakon haladni.

Az állami vasúttársaság (SNCF) azt közölte, hogy a vonatok legalább 25-40 perces késéssel közlekednek országszerte.

A meteorológiai intézet 53 megyében adott ki riasztást az országnak a középső, észak-déli irányú széles tengelyén. A legerősebben a fővárosban és környékén, a középső országrészben, északon és a Pireneusok környékén havazik, ezeken a területeken szombat este óta 15-20 centiméteres hótakaró alakult ki. Nyugaton és az észak-keleti vidékeken elsősorban ónos eső okoz fennakadásokat a közlekedésben.

A közlekedési akadályok ellenére Párizsban a fotósok és a gyerekek nagy örömmel fogadták, hogy délutánra megmaradt a hó. A hóemberépítés és a szánkózás ugyanis a legnagyobb ritkaságnak számít a francia fővárosban.

Forrás: MTI  (kvk \ kdl \ ksy)
.

(Ezt a cikket 276 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .