Kategóriák

Kategóriák

Hírek Időjárás Közlekedéssel kapcsolatos hírek Rendőrségi hírek

Ismét mindkét irányban használhatják a kamionok a 86-os főutat

Szombat estétől ismét mind a két irányban járhatnak a kamionok a 86-os főúton – közölte Kocsis Tünde alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel. Útnak indultak a várakoztatott kamionok Vas megyében is.

Kamion halad a hófúvásban a 74-es főúton a Zala megyei Magyarszentmiklós határában 2013. január 18-án. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) piros, vagyis harmadfokú riasztást adott ki a Dunántúl öt megyéjének 26 kistérségére hófúvás miatt, ezért az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) arra kéri az autósokat, hogy aki teheti, ne induljon útnak az érintett térségben. MTI Fotó: Varga György
Illusztráció – MTI Fotó: Varga György

Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője szombat délelőtti, győri sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy ideiglenesen egyirányúvá tették a 86-os főutat Vas felől Győr-Moson-Sopron megye irányába, hogy szakaszosan, konvojban, rendőri felvezetéssel elmehessen a hóhelyzet miatt feltorlódott ötszáz-hatszáz kamion. A Hegyeshalom és Rajka felől érkező szembeforgalmat az M7-es irányába terelték, hogy a járművek mihamarabb elérjék a szlovén, illetve a horvát határt.

Rendőri irányítás mellett útnak indulhattak a Körmenden, Kőszegen, illetve Szombathelyen várakoztatott kamionok is – közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a honlapján. A kamionok rendőri irányítás mellett, tízes csoportokban haladhatnak Szombathely és Répcelak között. A közlekedőknek ezen az útszakaszon tizenegy ponton rendőri forgalomirányításra kell számítaniuk.
A 86-os főút Szombathelyt elkerülő körgyűrűjének Zanati úti és Vépi úti szakaszán azonban még vannak félreállított járműszerelvények.

Vas megyében a komolyabb torlódások megszűntek, a járőrök folyamatosan ellenőrzik a főútvonalakat, hogy fennakadások ne alakulhassanak ki.

A katasztrófavédelmi igazgatóság korábban azt közölte az MTI-vel, hogy Vas megyében mintegy 500 kamion várakozik, a sofőröknek Szombathelyen és Kőszegen a helyi polgárőrség nyújtott segítséget.

Forrás: MTI  (bly \ blo \ bám \ kho)
.

(Ezt a cikket 266 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE