Kategóriák

Kategóriák

Hírek Időjárás Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Havazás – Már csak két település van elzárva Veszprém megyében

Már csak két település van elzárva a hó miatt Veszprém megyében: Monoszló és Kékkút – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szombat délben az MTI-vel.

Feltorlódott kamionok a 8-as számú főúton Veszprém előtt 2013. január 17-én. Az este kezdődött újabb havazás miatt a veszprémi körgyűrű több szakasza járhatatlan az elakadt kamionok miatt. A nagymennyiségű hó a városban is megneheziti a közlekedést.MTI Fotó: Nagy Lajos
Feltorlódott kamionok a 8-as számú főúton Veszprém előtt 2013. január 17-én.
MTI Fotó: Nagy Lajos

Bakos György azt írta: Köveskál kiszabadult a hó fogságából, Balatonhelye egy sávon megközelíthető. Szentébkálla és Mindszentkálla jelenleg egy nyomsávon személygépkocsik számára is elérhető, de a hóeltakarítási munkálatok idejére időszakosan lezárják az ezekhez vezető útszakaszokat.

A szóvivő közlése szerint a havazás és a szél intenzitása jelentősen csökkent a megyében, az utak folyamatosan járhatóvá válnak. A hó által elzárt települések megközelítésén, illetve a lezárt útszakaszok feloldásán folyamatosan dolgoznak.

Az igazgatóság felhívta az ingatlantulajdonosok figyelmét arra: kötelességük letakarítani a jégcsapokat a járdák fölé kinyúló ereszekről, és megakadályozni azt, hogy a hólé vagy a hó a tetőről a járókelők fejére zúdulhasson.

Forrás: MTI  (bnb \ bám \ pdm)
.

(Ezt a cikket 277 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE