Hírek Időjárás

Havazás – A hóban rekedt autósokat segíti a máltai szeretetszolgálat

Meleg étellel és forró itallal segíti a hóban rekedt sofőröket és utasokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a nyugat-magyarországi régió útjain – tájékoztatta a segélyszervezet szombaton az MTI-t.

Forrás: Wikipédia

A közlemény szerint a hóakadályok között rekedt gépkocsik vezetőit, veszteglésre kényszerült kamionsofőröket, elakadt buszok utasait járják sorra, de arra is akadt példa, hogy a napok óta helyben álló kamionosokat máltai intézményekbe vitték, ahol forró fürdő, meleg étel és pihenő várta őket.

A máltai szeretetszolgálat ügyeleti rendszert is szervezett a havazás és a hófúvások miatt járhatatlanná vált országutakon rekedt emberek megsegítésére. Az elakadt járművekről a katasztrófavédelem munkatársai tájékoztatják a segélyszervezet ügyeleteseit, és sok esetben a helyszínre jutásukat is segítik terepjárókkal vagy felvezető gépkocsikkal.

A fertődi máltai intézménybe három napja elakadt kamionsofőröket szállítottak be, hogy forró fürdőhöz és pihenéshez jussanak, előzőleg három busz utasainak vittek forró teát és szendvicseket.

A máltaiak Fertődön, Kapuváron, Győrött és Mosonmagyaróváron állnak készenlétben forró teával, meleg étellel és melegedésre alkalmas helyiségekkel az utakon maradt autósok megsegítésére.

Forrás: MTI  (bhnn \ bám \ pdm)
.

(Ezt a cikket 221 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .