Havazás – Több száz kamion vesztegel, 18 település megközelíthetetlen Vasban

Több száz kamion kényszerül várakozni Vas megyében, azon belül Szombathely, Körmend és Vasvár közelében, egészen a megyehatárig a havazás miatt – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője péntek délután az MTI-vel, hozzátéve: a megyében jelenleg 18 település megközelíthetetlen.

Kamionok vesztegelnek a 86-os főúton Szombathely határában 2013. január 18-án. A városban forgalmas útszakaszokat zárt le a rendőrség a rendkívüli havazás miatt. Hófúvás miatt a Dunántúlon öt megyére kiterjedő harmadfokú riasztás van érvényben, több út járhatatlan, Vas és Zala megyében több település megközelíthetetlen.MTI Fotó: Kászoni László
Kamionok vesztegelnek a 86-os főúton Szombathely határában 2013. január 18-án. A városban forgalmas útszakaszokat zárt le a rendőrség a rendkívüli havazás miatt. Hófúvás miatt a Dunántúlon öt megyére kiterjedő harmadfokú riasztás van érvényben, több út járhatatlan, Vas és Zala megyében több település megközelíthetetlen.
MTI Fotó: Kászoni László

Balogh Nikoletta elmondta: a vesebetegek szállítását a katasztrófavédelem és a rendőrség együttes erővel végzi, eddig 18 beteget szállítottak kezelésre a műveseállomásra.

A szóvivő tájékoztatása szerint felhívást adtak ki, hogy a szombathelyi vasútállomáson tájékoztassák a diákokat arról: Szombathelyen a kollégiumok nyitva tartanak, ezért ha úgy döntenek, a közlekedési nehézségek miatt akár a kollégiumokban is maradhatnak a hétvégére.

Kitért arra, hogy Sárváron és Celldömölkön az ott rekedt embereknek a melegedőkben a Magyar Vöröskereszt munkatársai teát osztanak.
Velem községben a kenyérellátást a szombathelyi hivatásos tűzoltóság biztosította, és folyamatos az ellátás megszervezése a többi elzárt településre is.

Balogh Nikoletta kiemelte: a katasztrófavédelem megyei főügyeletére téves információként futott be, hogy a Vasi Volán Zrt. nem indít buszjáratokat. A valóság az, hogy a buszok jelentős késésekkel közlekednek, sőt mentesítő járat is indult, ezért felhívják az utazók figyelmét arra, hogy a Vasi Volánnál tájékozódjanak az autóbuszok közlekedéséről – tette hozzá a szóvivő.

A megyében 18 település megközelíthetetlen, időközben Keléd községet is elzárta a hó. A közútkezelő jelenleg is dolgozik az útviszonyok javításán, s az éjszaka újabb segítséget kap, négy nagy teljesítményű hómaró és hóeke érkezik az ország más területeiről – tette hozzá a tűzoltó zászlós.

Forrás: MTI  (bcsp \ bám \ bdó)
.

(Ezt a cikket 331 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?