Kategóriák

Kategóriák

Felszerelés Hírek Hólánc Időjárás Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Havazás – Járhatatlan négy út, kötelező a hólánc egyes szakaszokon Győr megyében

Négy alsóbbrendű út járhatatlan Győr-Moson-Sopron megyében, több szakaszon kötelező a hólánc használata – tájékoztatta az MTI-t a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Hómaró takarítja az utat a Zala megyei Vasboldogasszony határában 2013. január 17-én. Hófúvás miatt több dunántúli megyében elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A csütörtök éjfélig szóló figyelmeztető előrejelzés szerint Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében a nap folyamán erős hófúvásra is számítani lehet, amely magas hótorlaszokat emelhet a térségben.MTI Fotó: Varga György
Hómaró takarítja az utat a Zala megyei Vasboldogasszony határában 2013. január 17-én. Hófúvás miatt több dunántúli megyében elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A csütörtök éjfélig szóló figyelmeztető előrejelzés szerint Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében a nap folyamán erős hófúvásra is számítani lehet, amely magas hótorlaszokat emelhet a térségben.
MTI Fotó: Varga György

Kálmán Gabriella elmondta: Sopron térségében a Fertőrákos és Fertőboz, a Nagycenk és Sopronkövesd, a Sopronhorpács és Egyházafalu, valamint az Iván és Újkér közötti szakaszt zárta el a hó.

Hozzátette: az intenzív havazás, valamint a várható hófúvások miatt Rajkánál, a 150-es számú főúton, Sopronnál a 84-esen, Kópházánál a 861-esen, Vámosszabadinál a 14-esen és a 82-es számú főút veszprémvarsányi szakaszán kötelező a hólánc használata.

Forrás: MTI (bly \ bzt \ bhi)
.

(Ezt a cikket 289 alkalommal tekintették meg.)