Kategóriák

Kategóriák

Balesetek Hírek Időjárás Közlekedéssel kapcsolatos hírek

Havazás – Zalában több jármű is árokba csúszott

Kamionok ütköztek és csúsztak árokba több helyen is Zalában, az M7-es autópályán két jármű a szalagkorlátot áttörve hajtott le a sztrádáról – tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete hétfő este az MTI-t.

arokba-csuszott-furgon-m7-130114
Tűzoltók és mentők dolgoznak az M7-es autópálya 195-ös kilométerénél, Zalakomár közelében, ahol árokba csúszott egy francia rendszámú furgon 2013. január 14-én.
MTI Fotó: Varga György

A 75-ös főúton Novánál két kamion ütközött össze az esti órákban, a járművek elfoglalják az úttestet, ezért az érintett szakaszt lezárták a járműforgalom elől. Zalában több helyen, így Nagykanizsán és Petrikeresztúron szintén árokba csúszott kamionokat kellett menteniük a tűzoltóknak.

Az M7-es autópályán, Nagykanizsánál, a 195-ös kilométer közelében a sztráda két oldalán szinte egyszerre történt pályaelhagyásos baleset. Az egyik oldalon egy személyautó, a másikon egy mikrobusz törte át a szalagkorlátot és hajtott le az út menti töltésen.

Az MTI a helyszínről úgy értesült, hogy az egyik oldalon külföldieket ért baleset, egy embert a mentők kórházba szállítottak. A két autópálya-baleset helyszínén időközben egy harmadik jármű is a szalagkorlátnak ütközött, majd az úton szembe fordulva állt meg.

Zalában a hétfőre virradóra leesett 25-30 centiméteres hóra napközben ónos eső esett, de több helyen folytatódott a havazás is. A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint a megyében kora délutánig csaknem 20 helyen mintegy száz elakadt kamion mentésénél kellett segíteniük.

Forrás: MTI  (blb \ bpg \ blz)
.

(Ezt a cikket 258 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE