Kategóriák

Kategóriák

Busz hírek Hírek

Szinte minden vonalon lesz alacsonypadlós busz Budapesten januártól

Szinte minden buszvonalon lesz alacsonypadlós jármű 2013 január elsejétől, miután az összes, korábban beszerzett használt, de alacsonypadlós busz forgalomba áll a BKV-nál – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Vizet osztanak a BKV Mercedes Citaro típusú autóbuszán Újpesten. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) soron kívüli intézkedéseket kért a BKV-tól azért, hogy az ideiglenesen forgalomba állított, használt Mercedes Citaro autóbuszok klímaberendezéseit beüzemeljék. MTI Fotó: Máthé Zoltán
MTI Fotó: Máthé Zoltán

A beszerzésnek köszönhetően annyi szóló és csuklós alacsonypadlós busz került a flottába, hogy néhány kiegészítő jellegű, csak csúcsidőben közlekedő, illetve midibuszokkal kiszolgált járat kivételével minden vonalon közlekedni fognak ilyen buszok. A fejlesztésnek köszönhetően a 63-as, a 118-as, a 140-es, a 143-as, a 157-es, a 186-os, a 191-es, és 243-as vonalon is lesznek akadálymentes buszok.

A 38 darab 7700-as Volvó a kelenföldi buszgarázsba került, ezeket a buszokat jellemzően a budai, illetve a pesti belvárosi területeken közlekedtetik. A Mercedes Citarókat az óbudai garázsban helyezték el, innen szolgálják ki az óbudai és újpesti vonalakat. A budai, illetve a pesti belvárosi területekről felszabaduló, szintén akadálymentes 412-es Ikarusok átkerülnek a pesti autóbusz telephelyekre, így ezek a járművek a pesti oldalon fogják bővíteni az alacsonypadlós szolgáltatást.

Forrás: MTI  (btiv \ brf \ hgp)
.

(Ezt a cikket 304 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE