Hírek Közút Útdíj

E-útdíj – Előzetes vitarendezést kezdeményezett a tender egyik ajánlattevője

A megtett úttal arányos elektronikus díjszedési rendszer kiépítésére kiírt közbeszerzési eljáráson induló T-Systems Magyarország Zrt. előzetes vitarendezési kérelemmel fordult az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt.-hez, ezért az eredetileg csütörtökre tervezett szerződéskötés január 2-ára tolódik – közölte az állami társaság csütörtökön az MTI-vel.

Egy T-Systems alkalmazott eltávolít egy használatarányos e-útdíj mérőkészüléket a gépkocsi ablakáról a Telekom székház parkolójában Budapesten, 2012. október 2-án.MTI Fotó: Marjai János
Egy T-Systems alkalmazott eltávolít egy használatarányos e-útdíj mérőkészüléket a gépkocsi ablakáról a Telekom székház parkolójában Budapesten, 2012. október 2-án.
MTI Fotó: Marjai János

A szerződéskötés néhány napos csúszása nincs befolyással a rendszer tervezett indulási időpontjára, amely továbbra is 2013. július 1. – szögezi le a cég.

Az ÁAK által, a megtett úttal arányos elektronikus díjszedési rendszer kiépítésére kiírt közbeszerzési eljáráson a Getronics Magyarország Kft. nyújtotta be a nyertes ajánlatot, amely a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást tartalmazta. A cég nettó 34,89 milliárd forintos áron vállalja a feladat elvégzését.

A T-systems Magyarország lehetőséget szeretett volna kapni arra, hogy betekinthessen a Getronics ajánlatának olyan részeibe, amelyeket a nyertes ajánlattevő üzleti titoknak nyilvánított. Az ÁAK ezt elutasította, és ez vezetett a vitarendezési kérelem benyújtásához.

Az ÁAK kiemeli, hogy valamennyi induló – így a Getronicshoz hasonlóan a T-Systems is – ugyanazt a tartalmi részt nyilvánította üzleti titoknak az ajánlatában.

Forrás: MTI  (ghg \ gpp \ gte)
.

(Ezt a cikket 327 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .