Kategóriák

Kategóriák

Felszerelés Határinfó Hírek Hólánc Időjárás Közlekedéssel kapcsolatos hírek Rendőrségi hírek

Havazás – Baranyában két helyen még kötelező a hólánc

Baranyában két útszakaszon még mindig kötelező a hólánc, és Udvarnál a teherautók továbbra sem léphetnek be Horvátországba – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség internetes oldalán vasárnap.

Illusztráció – Egy kamion elakadt a hóban Pécs és Kozármisleny között az 5711-es út és az M60-as autópálya csomópontjánál 2012. december 8-án. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a legmagasabb fokú, azaz piros riasztást adott ki Baranya megye kilenc kistérségére hófúvás miatt. MTI Fotó: Sóki Tamás

A közlemény szerint a hólánc használatára vonatkozó intézkedés a 67-es úton, Antalszállás és Bőszénfa, valamint a 6-os főúton Mecseknádasd és Pécsvárad között van érvényben.

A hóhelyzet miatt az udvari határátkelőhelynél a teherautókat szombat este óta nem engedik be Horvátországba. A tilalom nem vonatkozik a 3,5 tonnánál könnyebb és a szerelvény nélkül közlekedő kamionokra. A megye más határátkelőhelyein nincs korlátozás.

A rendőrség kitért arra, hogy az elmúlt egy nap során nyolc baleset történt Baranyában, közülük egy végződött sérüléssel. A balesetek egy része azért következett be, mert a gépkocsivezetők nem a megváltozott út- és időjárási viszonyoknak megfelelően közlekedtek.

Forrás: MTI (BAL \ guz \ fvi)
.

(Ezt a cikket 227 alkalommal tekintették meg.)