Busz hírek Gazdaság Hírek Márkahírek Rába Volvo

Rába: buszpiaci együttműködés a Volvóval

A buszpiaci együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot írtak alá a Volvo Bus Corporation és a Rába Járműipari Holding képviselői – jelentette be hétfőn a győri székhelyű társaság.

A stratégiai partnerek megállapodtak abban, hogy közösen tekintik át a magyar buszpiaci igények kielégítésének lehetőségeit – írják, hozzátéve: a modern tömegközlekedési járművek előállítása a magyar piacra “lokalizált gyártással és maximalizált magyar tartalommal történhet”.

Ha pozitív eredménnyel zárul a piac áttekintése, az együttműködésre vonatkozó szerződéseket már a jövő év első negyedévében megkötik. A megállapodás szerint a magyarországi gyártás kiforrott termék- és technológiai bázison történik és a járműbe épített hazai tartalom fokozatos lokalizációval elérheti a 30 százalékot.

A közlemény szerint a szándéknyilatkozatban felvázolt konstrukció alapján az ipari kooperáció a Rába főegységei és a magyar beszállítói alkatrészek széleskörű alkalmazása mellett valósulhat meg, valamint a Rába és más magyarországi cégek felhasznált termékei bekerülnek a Volvo globális beszerzési programjába.

A Rába tájékoztatása szerint a felek megállapodtak abban is, hogy a cél a lokalizálás után fennmaradó import teljes körű ellentételezése Rába, illetve hazai gyártású tételekkel.

Kitérnek arra is: az együttműködés megvalósítása jelentős stratégiai előnyöket hozhat mindkét vállalat és a hazai ipar számára is. A magyar döntési központú vállalatnál új munkahelyek jöhetnek létre a hazai igényekre szabott, világszínvonalú termékek gyártásával. Az ellentételezés nyomán tovább bővülhet a Rába-csoport fő kompetenciakörének tekintett futómű-üzletág stratégiai lehetőségeinek köre.

A közlemény emlékeztet arra is, hogy a Rába és a Volvo együttműködése több mint két évtizedre nyúlik vissza, a győri székhelyű társaság futómű-komponenseket szállít a svéd gyártó prémium kategóriás tehergépjárműveihez.

Forrás: MTI  (bly \ gjé \ gte)
.

(Ezt a cikket 261 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .