Hatalmas dugó alakult ki az egyik legfontosabb oroszországi főútvonalon

Egyes jelentések szerint negyven és hetven kilométer hosszúságú dugóban toporogtak az autósok szombaton is Oroszország egyik legfontosabb autópályáján, amely Szentpétervárt köti össze Moszkvával.

A Rosszija elnevezésű, M10-es jelzésű fő közlekedési útvonalon előbb a havazás, majd az ónos eső nehezítette meg a közlekedést. A dugó már pénteken kialakult Moszkvától mintegy 260 kilométerre, mivel az autópálya-felügyelet nem kezdte el idejében az úttest megtisztítását.

Tver városát is elzárta fél napra a külvilágtól az országos főútvonalon kialakult dugó. A településre szombat kora délután már bejutottak az élelmiszert szállító teherautók. A hatóságok azonban nem oldották fel a pénteken meghirdetett rendkívüli helyzetet.

Az M10-esen szombat reggelre részben ugyan megindult a forgalom egy-egy sávon Moszkva, illetve Szentpétervár felé, de a haladás továbbra is nagyon lassú. A közlekedési rendőrök szerint a türelmetlen gépkocsivezetők is tehetnek a hatalmas dugóról, mivel a sikertelen előzési kísérlettel elfoglalják a szemközti sávot, megbénítva a haladást. Emellett a csúszós úton több teherautó is eltorlaszolta a forgalmat.

A Moszkvától északkeletre eső Tverszkaja megyén át vezető M10-es autópályáról most mellékútvonalakra terelik a forgalmat. A katasztrófavédelem egészségügyi ügyeletet szervezett, üzemanyagot szállít a dugóban rekedt gépjárműveknek, valamint katonai konyhát, melegedőket állítottak fel.

Forrás: Kegyes Csilla – MTI  (kkc \ kszk \ bpt)
.

(Ezt a cikket 297 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?