Gazdaság Hírek Külföld Statisztikák

Tovább zsugorodik az európai haszongépjármű-piac

Októberben folytatódott az európai haszongépjármű-piac hanyatlása, 147 ezer járművet helyeztek forgalomba, 9,4 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban – közölte kedden az Acea európai ágazati szakmai szervezet.

Különösen súlyos volt a visszaesés Spanyolországban (20,4 százalék) és Olaszországban (16,4 százalék), míg Ausztriában csupán 1,7 százalékkal, Németországban pedig 3,8 százalékkal csökkent az értékesítés.

Az év első tíz hónapjában az Európai Unióban 1,429 millió új jármű került forgalomba, 10,6 százalékkal kevesebb, mint a múlt év hasonló időszakában. Itt 33 százalékos eséssel Olaszország vezeti a listát és 3,6 százalékkal Nagy-Britannia áll az utolsó helyen.

A haszongépjármű kategórián belül a legnagyobb mértékben, 30,4 százalékkal a buszok értékesítése zuhant októberben, mindössze 2134 darabot adtak el. A január-októberi periódus kedvezőbb képest mutat, a forgalomba állított járművek száma csak 0,3 százalékkal csökkent 26 251-re.

Forrás: MTI  (gda \ gtr \ gkp)
.

(Ezt a cikket 258 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .