Hírek Kishaszonjárművek Márkahírek Volkswagen

Ismét a Volkswagen Caddy és az Amarok “Az év haszongépjárműve” díj nyertesei

Sorrendben 9. alkalommal hódította el a Volkswagen Caddy a Camion Truck&Bus magazin által kiírt “Az év haszonjárműve” díjat, és tavalyi sikerét megismételve idén is a Volkswagen Amarok-ot díjazták az olvasók a terepjáró, pick up kategóriában.

A magazin olvasóinak szavazatai alapján elnyert díj ismét megerősítette a Caddy modell-család sikerét. A tavaly a Caddy BlueMotion által aratott győzelem után ezúttal a Volkswagen Caddy RT 2.0 CR TDI Edition 30 változata utasította maga mögé a mezőnyt a 2 tonna alatti kategóriában.

A díj különlegessége, hogy szinte napra pontosan a Volkswagen Caddy 30. születésnapján jelentett újabb elismerést a legnépszerűbb Volkswagen Haszonjárműnek. A gyár ugyanis 1982. novemberében mutatta be a Caddy első változatát, melyet az akkor jugoszláviai Szarajevo Volkswagen üzemében gyártottak, és azóta már a negyedik generáció fut az utakon.

Azóta a Caddy igen népszerűvé vált hazánkban is, az idén 22 éve a magyar piacon lévő Volkswagen Haszonjárművek márka ugyanis a több mint két évtized alatt összesen 42.779 autót adott át a hazai vásárlóknak, melyből 13.663 volt Volkswagen Caddy.

A márka másik győztese az Amarok 2010 őszén mutatkozott be, mellyel a Volkswagen Haszonjárművek új kategóriába lépett, ugyanis az Amarok volt a márka első pick up gépjárműve. Az azóta eltelt időszakban 800 Volkswagen pick up forgalomba helyezése valósult meg, mellyel az Amarok a kategória élvonalába került.

Ez alkalommal a Camion Truck&Bus magazin olvasói a márka egyik csúcsmodelljét, a Volkswagen Amarok Highline 2.0 CR TDI 4 MOTION változatot találták a legjobbnak kategóriájában. Ebben vélhetően az is közrejátszott, hogy az Amarok itthon nem csak a magánvásárlók között, hanem a flottavásárlásoknál is sikeres, hiszen bemutatkozása óta piacra került Amarok-oknak több minta a fele került flottát beszerző cégekhez és intézményekhez.

Forrás: Volkswagen Haszonjárművek
.

(Ezt a cikket 230 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .