Kategóriák

Kategóriák

Hírek Navigáció

Be-On-Road Truck for Android. Az első benyomások

Érdeklődve szoktam figyelni egy-egy (számomra) ismeretlen navigációs program felbukkanását. Az előző írásaimban említett esetek tanulságait levonva, miszerint most van szükségem rá, újra érintett lettem androidos vonalon (Azt hiszem, hogy ez megér majd egy külön írást…).

Járt már nálunk kamionos szoftver cseh gyártótól, és szerintem az sem volt rossz, és úgy gondolom, hogy a tömeges felhasználást, csak az akkori ára gátolja (ami mostanra sem lett alacsonyabb…).

Különösen örülök, hogy egy olyan kamionos szoftver jelent meg ami ezen a rendszeren is (Android) fut. Erről a programról, már olvashattatok az oldalon, illetve a nem kamionos változat (7 napos próbaverzió) letöltésének lehetőségére hívta fel a figyelmet Gyurci. Az írás tavaly jelent meg, és úgy látom a szoftver azóta sokat fejlődött, hiszen akkor még nem volt választható magyar nyelv a felületen, és a hangnavigáció között sem.

A készülékről (amin kipróbáltam) is olvashattatok NaviGyurci oldalán. Nem egy mai darab, és nem is egy erőgép, de a kiválasztásakor még nem gondoltam navigációra. A letöltés nem okozott gondot, hacsak nem az, hogy nem raktam bele sd kártyát, és ott volt valami kavar, de nem is olvastam hogy pontosan mi a gáz, csak sejtésem volt arról, hogy mit szeretne. Települt, indult, menü… Ez tetszik.

Szeretem az egyszerű menüszerkezeteket. Ebben is ez tetszett meg, már az első bekapcsoláskor is. Úgy érzem, hogy az is könnyen boldogul vele, aki nem nyomkod naphosszat valami kütyüt. A menü nyelvezete egyszerű, és következtetni lehet a tartalmára. Az online keresés, már nem annyira „riasztó” lehetőség, hiszen a korábbi cikkekben leírt tapasztalataim szerint, egész „emberi áron” használható a net, akár külföldön is.

A keresett címet, vagy címeket az „útvonaltervezőbe” tehetjük, megadva hogy mire szeretnénk használni az adatot. Nagyon egyszerűen készíthetünk útvonalakat, amiket elmenthetünk, és később betölthetünk. És ez az opció teszi lehetővé, hogy útvonalat tervezzünk úgy, hogy nem a helyzetünk a kiindulási pont. Volt már nálunk pár szoftver, amivel ez nem volt ilyen egyszerű…

A kamionos opciók beállításai szintén lényegre törőek, hiszen ha emlékeztek rá, az egyik nálunk járt szoftver beállításai, vitát, szakmai vitát váltottak ki, a nyelvezete, vagy fordítási pontatlanságok miatt, amit legnagyobb igyekezetünk ellenére sem javítottak ki, és ezen hibákkal együtt volt kénytelen, „jobblétre szenderülni”.

Úgy gondolom, az itt megadható adatok, elégségesek a legtöbb kollégának, hogy anélkül találjon oda egy címre, hogy szerepelne a híradásokban…

Az ADR beállítások lehetőségei végre közelítenek a valósághoz, hiszen nem sorolja fel az összes kategóriát, bár az alagút kódokat még nem tették a programba, ami a Navteq térképeket használja. Ez saját tapasztalataim szerint nagyon jó Európában.

Sajnos.egyenlőre csak egy rövid úton tudtam kipróbálni, ezért a részletes tesztre várni kell még. Az első benyomások nem rosszak…

A program 7 napos próba verziója letölthető a Google Play-ről (volt Android Market). Futtatható még Windows CE, Windows Mobil, iOS, és Bada rendszerű készülékeken. Letölthető innen. Aki szeretné átnézni a kezelését, letöltheti a kezelési útmutatót innen (PDF-ben).

Jó gurit:
sklave

Forrás: NaviGyurci
.

(Ezt a cikket 537 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE