Balesetek Hírek Közlekedéssel kapcsolatos hírek

Ásványiolaj-származék folyik egy kamionból az M7-es autópályánál

Árokba hajtott egy tartányos kamion az M7-es autópályán az agárdi lehajtó és a pákozdi pihenő között a Budapest felé tartó oldalon. A járműből 10 köbméter ásványiolaj-származék kifolyt, de megakadályozták, hogy a veszélyes anyag a Velencei-tóba kerüljön – közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Tűzoltók dolgoznak az M7-es autópályán, az agárdi lehajtó és a pákozdi pihenő között a Budapest felé tartó oldalon, ahol árokba hajtott egy tartányos kamion 2012. november 25-én. A sérült tartányban lévő 30 köbméter kőolajszármazékból mintegy 10 köbméter kifolyt. A kamion sofőrje megsérült, a mentők kórházba szállították. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Szabó-Bisztricz Anett elmondta: a kamion több méteren letarolta a szalagkorlátot, majd az árokban állt meg. A sérült tartányban lévő 30 köbméter kőolajszármazékból mintegy 10 köbméter kifolyt, de sikerült megakadályozni, hogy a veszélyes anyag a balesethez közel lévő Velencei-tóba jusson. A kamion tulajdonosa a tartányban maradt veszélyes anyagot egy másik járműbe fejti át – tette hozzá.
A szóvivő közölte, a balesetben a kamion sofőrje megsérült, a mentők kórházba szállították.

Az M7-es autópálya 53-as és 54-es kilométere között a három haladósávból kettő járható, a szélső sávot és a leállósávot a műszaki mentés miatt lezárták.

Forrás: MTI  (bszt \ bti \ bhi)
.

(Ezt a cikket 493 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!