Hírek Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Lezárják Heves és Pély közötti utat a téli időszakra

A Hanyi-tiszasülyi árvízszint-csökkentő tározó építése során a kivitelező cég által használt beszállító útvonalak közül a pélyi bekötőúton olyan mértékű burkolathibák keletkeztek, amelyek a téli időszak alatt a forgalom biztonságát olyannyira veszélyeztethetik, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az útszakasz teljes lezárása mellett döntött. Pély település a következő hónapokban Heves – Hevesvezekény – Tarnaszentmiklós útvonalon keresztül érhető el.

Az árvízszint csökkentő tározó építése kapcsán nagy mennyiségű, körülbelül 120 ezer tonna szemcsés anyag közúton történő szállítására volt szükség, többek között a pélyi bekötőúton. A szállítási munkákra a Magyar Közút Nonprofit Zrt. azzal a feltétellel adott közútkezelői hozzájárulást a kivitelezőnek, hogy a szállítási tevékenység befejeztével helyre kell állítania a burkolatkárosodással érintett szakaszokat, a rekonstrukció során a forgalmi sávokat pedig teljes szélességében aszfaltszőnyeggel kell ellátnia.

A társaság kiemelten kezeli Heves megyében az útszakasz felújítását és mindent megtett, illetve megtesz, hogy a kivitelező cég közútkezelői hozzájárulásában foglaltakat betartassa és rendezze a pélyi bekötőút helyzetét. Azonban az útszakasz jelenlegi leromlott állapota nem teszi lehetővé a biztonságos közlekedést a téli hónapokban, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2012. november 23-tól határozatlan időre lezárja az utat a forgalom elől.

Országos közúthálózaton keresztül Pély települést a Heves – Hevesvezekény – Tarnaszentmiklós útvonalon keresztül lehet majd elérni. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezen a szakaszon az utóbbi időszakban soron kívüli kátyúzási és aszfaltozási munkákat is elvégzett, hogy a kerülő utat biztonsággal használhassák a közlekedők.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
.

(Ezt a cikket 224 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .