Kategóriák

Kategóriák

Balesetek Hírek Rendőrségi hírek

Őrizetben a cserbenhagyó gázoló

A zalai rendőrök 2012. november 15-én elfogták azt a férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy november 5-én halálra gázolt Pusztaszentlászlón egy úttesten fekvő 39 éves helyi férfit.

A rendőrök éjjel-nappal azon dolgoztak, hogy kézre kerítsék a baleset okozóját, aki megállás és segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. A munkájukat nehezítette az is, hogy a baleset kisforgalmú útszakaszon, későn éjjel történt, tanúja nem volt, ennek ellenére már másnap tudták, hogy egy külföldi rendszámú kamiont keresnek. Felvették a kapcsolatot a társszervekkel, a szlovén és a horvát hatóságokkal – tőlük is sok segítséget kaptak. A kitartó munka meghozta gyümölcsét, és tegnap Letenyénél tartóztatták fel a kamiont. A 60 éves horvát állampolgárságú férfi beismerte tettét, de azzal védekezett, hogy rosszak voltak az út, és látási viszonyok. Bár észlelte, hogy valami megdobta a kamiont, de ő azt az út rossz állapotának tulajdonította.


Előkerült a körözött kamion

A Zalai Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit. A 60 éves férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

Zala Megyei Rendőr- főkapitányság

Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 385 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE