A Renault Trucks kettős győzelme: a Truck Racing francia és európai csapatbajnoki cím elnyerése

A 2012-es Truck Racing évad utolsó találkozóján a Renault Trucks – MKR Technology megszerezte a csapat-Európa-bajnoki címet. A 2010-ben elnyert bajnoki cím után ez már a második csapatbajnoki cím. A hétvégi versenysorozat harmadik futamán a versenyzők ráadásul kettős győzelmet arattak a zuhogó esőben. A napsütés hiánya azonban nem akadályozta meg a konstruktőrt, hogy partnerei és a teherautó-rajongók körében méltó módon megünnepelje bajnoki címét.

A rendkívül csapadékos időjárás ellenére a Truck Racing évad utolsó találkozója igazán nagy ünnep volt a Renault Trucks számára. A konstruktőr az MKR Technology csapattal mindössze 1000 ponttal nyerte el az Európa-bajnoki címet. Az évad zárásaként a versenyzők ragyogóan szerepeltek a Bugatti futamon a Renault Trucks színeiben, többek között a vasárnap reggel, Markus Bösiger és Adam Lacko által a szakadó esőben aratott nagyszerű kettős győzelemmel. Az utóbbi versenyző, a hétvége és a 2012-es évad zárásaként még a dobogó második fokára is felléphetett. A végső összesítésben Adam Lacko 330 ponttal a harmadik, Markus Oestreich 311 ponttal a negyedik és Markus Bösiger 282 ponttal a hatodik helyen végzett. A Team 14 háza táján szintén ünnepi volt a hangulat. Ez elsősorban a Renault Premiummal versenyző Anthony Janiec kitűnő hétvégi szereplésének volt köszönhető, aki viharos sikert aratva, négy versenyen négyszer dobogós helyet elérve fejezte be a szezont! Végül, az összesítésben a 9. helyen végzett.

A Francia Kupán az Aravi csapat immár egymás után másodszor nyerte el a francia bajnoki címet. A Renault Premiummal versenyző Lionel Montagne le tudta győzni a rá nehezedő nyomást, és a szezon legutolsó versenyén megszerezte a győztes címet! Teljes volt az öröm.

A 24 órás kamionverseny kiváló alkalmat biztosított a Renault Trucks Racing számára, hogy elindítsa a Facebookon a kamionverseny szimulátor-játékot. A Renault Trucks Racing mostantól PC-n, okostelefonon, illetve tableten (Android, Google Play, iPad, iPhone), és ettől hétvégétől kezdve a világ legnagyobb közösségi hálózatán is elérhető.

A Truck Racing iránti elkötelezettségéhez hűen, a Renault Trucks továbbra is a sportág elkötelezett híve marad. Ennek megfelelően a 2013-as évadban újra ott lesz a versenyeken. A konstruktőr tehát a jövő tavasszal várja rajongóit az új versenyévad megnyitására, hogy hódoljanak a sportág iránti szenvedélyüknek.

Forrás: Renault Trucks
.

(Ezt a cikket 441 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?