Hírek Rendőrségi hírek

Kábítószerfogás az M0-on + videó (NNI)

Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya 2012. november 11-én elfogott egy szerb állampolgárságú személyt, aki megalapozottan gyanúsítható kábítószerrel való visszaélés bűntett elkövetésével.

A szerb állampolgárságú kamionsofőr hűtőkamionjával Hollandiából Szerbiába tartott, amikor az M0-ás körgyűrűn található egyik kamionparkolóba félreállt. A rendőrök itt vonták ellenőrzés alá a sofőrt.  Átvizsgálták a kamiont, melynek rakteréből közel 16 kg – előzetes kábítószerteszt alapján – amphetamin, illetve 2.000 db indiai kendermag került elő. Ez utóbbit vélhetően ültetvény telepítésére szánták. A lefoglalt amphetamin piaci értéke az előzetes becslések alapján eléri az 50 millió forintot, ami hozzávetőlegesen 16.000 adag kábítószer előállításához lett volna elegendő.

Az elfogott szerb kamionsofőrt a nyomozók a helyszínen bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását. Az ügyben a további eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály IV. Bűnüldözési Osztály folytatja le.

Letölthető videó:

Készenléti Rendőrség

 Nemzeti Nyomozó Iroda

Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 346 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .