Alkatrész Hírek Tudnivalók

A MICHELIN BEMUTATJA A GUMIABRONCSOK CÍMKÉZÉSÉRŐL SZÓLÓ ÚJ EURÓPAI SZABÁLYOZÁST

MIRŐL TÁJÉKOZTAT A CÍMKE?

Az európai abroncscímkék az abroncsok három tulajdonságáról tájékoztatnak.

TUDTA ÖN?

5-BŐL 1
Öt tank üzemanyagból egyért a gumiabroncsok felelnek. A kerék minden egyes fordulatakor az abroncs deformálódik, amikor érintkezésbe lép az úttal. Ahogy a szerkezete deformálódik, az abroncs felmelegszik, és az energia egy része elvész. E hőfejlődés mértékének csökkentésével az üzemanyag-felhasználás és következésképpen az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása is csökkenthető. Azt az erőt, mely egy jármű előrehaladását akadályozza „gördülési ellenállásnak” nevezik.


1 EZREDMÁSODPERC
Az abroncs jelenti az egyetlen érintkezési pontot a jármű és az út között. 80 km/h sebességnél kevesebb mint egy ezredmásodperc ideje van arra, hogy irányítsa, gyorsítsa és fékezze a járművet. Az abroncs fontos tényező a gépjármű biztonsága szempontjából. Rendeltetése az, hogy az útburkolat állapotától (elhasználódott vagy jó minőségű burkolat), az út vonalvezetésétől (egyenes vagy kanyarodó), valamint az időjárási körülményektől (száraz vagy esős) függetlenül jó tapadást biztosítson.


1 EZREDMÁSODPERC
A közlekedés zaja komoly kellemetlenséget jelent. Egy 80 km/h változatlan sebességgel haladó jármű esetén az úton gördülő kerék általában nagyobb zajt kelt, mint maga a motor. A gördülési zaj mértéke függ az abroncs típusától és az út burkolatától is.


A MICHELIN MEGOLDÁSAI

  • A CÍMKÉZÉSI RENDSZERREL KAPCSOLATBAN

A Michelin gumiabroncsok minden típusa kiváló általános teljesítményt biztosít.

Az európai nyári személy- és kisteherautó piac 76 százalékára** kapható olyan MICHELIN abroncs, melynek energiahatékonysága „B” vagy „C”, nedves tapadása pedig „A” vagy „B”
besorolást kapott.

Az európai nyári személy- és kisteherautó piac több mint 90 százalékára** kapható olyan MICHELIN abroncs, melynek nedves tapadása „A” vagy „B” besorolást kapott.
**Forrás: European Tyre & Rubber Manufacturers Association, 2010 / Lizeo Online Media Group, 2012. szeptember. Az abroncsok mennyisége alapján számolt százalékarány

A MICHELIN Primacy 3 abroncscsalád nedves tapadása minden méretben „A” besorolást kapott.
A MICHELIN ENERGY Saver+ termékcsalád tagjai a mérettől függően „B” vagy „C” besorolást kaptak energiahatékonyság tekintetében.

A nyári abroncsok 100%-a megfelel a külső gördülési zajszintre vonatkozó jövőbeli határértéknek, ami 2016. november 1-jén lép majd hatályba (maximum két zajszint jel).

  • A CÍMKÉZÉSI RENDSZEREN TÚL

A Michelin olyan gumiabroncsokat biztosít az autósoknak, melyek más területeken is kimagasló teljesítményt nyújtanak. Ez a MICHELIN Total Performance stratégia.

A MICHELIN abroncsok esetében nem kell lemondani bizonyos teljesítmény-összetevőkről egy másik érdekében.
Ezek az abroncsok mindenféle útviszonyok között növelik a biztonságot, mivel tapadásuk kimagasló száraz és vizes aszfalton, egyenes szakaszokon és kanyarokban egyaránt. És mivel a MICHELIN abroncsok energiahatékonysága kimagasló, az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás révén a költségek csökkentéséhez is hozzájárulnak.

A MICHELIN abroncsok magasabb futásteljesítménye szintén előnyt jelent. Bár ez a teljesítmény-összetevő nem része a címkézési rendszernek, a fogyasztók számára ez egy igen fontos szempont, mely közvetlen hatással van az autósok pénztárcájára.

MICHELIN
.

(Ezt a cikket 353 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE