MICHELIN X Line Energy: Az abroncscsalád, mely tényleg csökkenti az üzemanyag-fogyasztást távolsági használat során.

A Michelin bevezeti az X Line Energy elnevezésű új abroncsot, mely autópályán és más főutakon nagy távolságokat megtevő teherautókra készült.

A MICHELIN Energy SaverGreen helyére lépő MICHELIN X Line Energy a következő méretekben lesz kapható:

  • 315/70 R 22.5 Z (bármelyik tengelyre)

  • 315/70 R 22.5 D (kormányzott tengelyre)

  • 385/55 R 22.5 T (utánfutókra)

Ez az integrált kínálat lehetővé teszi, hogy a fuvarozók távolsági használatra tervezett gumiabroncsokkal szereljék fel nyerges vontatóikat.

Az új MICHELIN X Line Energy az alacsony gördülési ellenállású teherabroncsok ötödik generációját testesíti meg, és felhasználja a Csoport üzemanyag-hatékonyság terén szerzett páratlan tapasztalatát.

A Michelin egyedülálló szaktudással rendelkezik ezen a területen. Ennek köszönhető, hogy az új európai címkézési rendszerben a MICHELIN X Line Energy vontató abroncsok B, míg az utánfutó abroncsok A besorolást kaptak a gördülési ellenállás tekintetében. Utánfutó abroncsoknál az A osztályzat azt jelenti, hogy a MICHELIN X Line Energy T évente majdnem 2000 euró értékű üzemanyag-megtakarítást eredményez, feltéve, hogy az utánfutó egy év alatt 130.000 kilométert tesz meg és mind az öt tengelyre az új abroncsokat szerelik, továbbá a dízel üzemanyag becsült ára 1,10 euró, és az összevetést azonos méretű MICHELIN X Multiway 3D abroncsokkal végezzük.

Az új MICHELIN X Line Energy abroncs tulajdonságai tökéletesen megfelelnek a távolsági fuvarozást végző vállalatok elvárásainak, és az alábbi előnyöket kínálja:

  • Elismert megbízhatóság, ami annak köszönhető, hogy a karkasz hosszú élettartamú, a gumi nem csúszik el a felnin, hatékonyan fékez nedves úton, kényelemesen vezethető és pontos a kormányzása.

  • Magas futásteljesítmény (utánvágás és újrafutózás előtt), egyenletes kopás, ami csökkenti az abroncs forgását a felnin és sokoldalúság, ami lehetővé teszik a gumi használatát másodrendű utakon. Az előző generációval, a Michelin Energy SaverGreen abroncsokkal összehasonlítva az új MICHELIN X Line Energy lényegesen – első gumik esetén akár 20%-kal, utánfutó gumik esetén akár 12%-kal – tovább használható.1
  • Az idő előrehaladtával nem változó teljesítmény. Az új MICHELIN X Line Energy abroncsok még 60%-os kopottság esetén is változatlan teljesítményt biztosítanak, ami az üzemeletetőknek és a flottakezelőknek további biztonságos használatot és üzemanyag-megtakarítást jelent.

A Michelin stratégiája a páratlan teljesítmény-egyensúly biztosítása, ennek megfelelően ez a futásteljesítmény növekedés a legkevésbé sem rontotta az abroncs teljesítményének egyéb jellemzőit, mint például a nedves fékezést és a gördülési ellenállá

Az új MICHELIN X Line Energy abroncsokat ISO 14001 minősítéssel rendelkező Michelin üzemekben gyártják Európában, a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak megfelelően.

Az új abroncs 2012 novemberétől lesz elérhető elsőszerelt abroncsként, és 2013 februárjától kerül a kereskedőkhöz utánpótlás abroncsként.

MICHELIN

1 A Michelin saját tesztjei.
.

(Ezt a cikket 572 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?