Kategóriák

Kategóriák

Balesetek Hírek Közút Külföld

Szlovákia – Összeomlott egy épülő betonhíd Szlovákiában – több halott, tucatnyi sérült

Négyre emelkedett a kelet-szlovákiai Kiskerény (Kurimany) mellett péntek délután történt hídomlás halálos áldozatainak száma, a negyedik áldozat a kassai egyetemi kórházban vesztette életét két operációt követően.

A baleset a D1-es autópálya közúti hídjának betonozási munkálatai során történt pénteken délután fél háromkor, amikor a készülőben lévő híd betonkádját tartó állások – egyelőre tisztázatlan okból – összeomlottak.

A tragédia helyszínén ketten azonnal életüket vesztették, egy harmadik sérült a mentőhelikopterben kórházba szállítás közben halt meg, egy 47 éves férfi pedig két műtét után a kassai egyetemi kórházban halt meg. A balesetnek további három súlyos és 11 könnyebb sérültje van, a súlyos sérültek közül két ember állapotát már sikerült stabilizálni.

A baleset után a helyszínre több tucatnyi tűzoltó és mentőautó, valamint a poprádi légimentők helikoptere érkezett, ők a rendőrség és a hadsereg egyik alakulatával közösen fogtak a mentőmunkálatokhoz. A baleset hírére reagálva több környékbeli kórházban is készültséget rendeltek el. A súlyos sérülteket a poprádi illetve a kassai egyetemi kórházba szállították. A baleset könnyebb sérültjeit – akiket részint a rendőrség részint a mentők segítségével szállítottak el – a lőcsei és az iglói kórházban kezelik.

A mentőmunkálatokat este hat óra után fejezték be, a híd romjainál ezt követően tovább helyszínelt a rendőrség.

„A baleset a híd betonozása közben történt, amikor annak egyik része összeomlott. A helyszínen a leomlás időpontjában közel 20 ember tartózkodott.” – közölte újságírókkal Marcel Jánosík, a Nemzeti Autópálya-társaság szóvivője.

„A baleset közvetlen oka a betonkádat tartó állások összeomlása volt, bekövetkeztének pontos körülményeit a rendőrség még vizsgálja” – mondta néhány órával a tragédia után Robert Kalinák, a szlovák belügyi tárca a helyszínre érkezett vezetője.

Forrás: MTI  (ksr \ kto \ kho)
.

(Ezt a cikket 304 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE