Bemutatók Hírek Iveco Márkahírek Újdonságok

Magyarországon robog tovább az új Stralis Hi-Way modell

Már Magyarországon is elérhető a „Truck of the Year 2013” címmel büszkélkedő új Stralis Hi-Way modell, az egyetlen nehézgépjármű a piacon, amely kizárólag kipufogógáz-utókezeléssel teljesíti az Euro VI normákat, az egyedülálló Hi-eSCR technológiának köszönhetően. A jelentősen áttervezett fülke külső kialakításával javult a jármű aerodinamikája és üzemanyag-hatékonysága is. A rendkívül megbízható és korszerű nyergesvontató a legújabb fejlesztésű menetbiztonsági rendszerekkel felszerelve érkezik Magyarországra.

A Stralis Hi-Way fejlesztése során az Iveco kiemelt figyelmet fordított a teljes birtoklási költség (total cost of ownership, TCO) csökkentésére. A nemzetközi útvonalakon használt nehézkategóriás gépjárművek esetén a különböző tényezők eltérő arányban határozzák meg a költségeket: a sofőr költségek 33%-ban, a befektetés értéke 8%-ban, a jármű karbantartása és javítása 5%-ban, az üzemanyag-fogyasztás 36%-ban, az útdíjak és adók 18%-ban befolyásolják azokat. Az új Stralis Hi-Way az egyes költségelemek csökkentésével éri el az akár 4%-os teljes birtoklási költségcsökkenést a nemzetközi megbízások teljesítése során, feltételezve, hogy egy Stralis Hi-Way nyergesvontató évente átlagosan 130.000 kilométert tesz meg négy éven keresztül.

Az új Stralis Hi-Way: a főbb újdonságok röviden

Az új Stralis modellekhez soros, 6 hengeres felépítésű FPT Industrial Cursor motorok számos lökettérfogat-változatban (8, 10 és 13 literes az Euro V típuscsaládnál; 9, 11 és 13 literes az Euro VI típuscsaládnál) rendelhetők, a dízelmotorok esetében nyolcféle (310-től 560 lóerőig), a CNG-motorok esetében pedig háromféle (270-től 330 lóerőig) teljesítménnyel. A motorok mindegyikét alacsony üzemanyag-fogyasztás és kiváló teljesítmény jellemzi, maximális nyomatékuk pedig már nagyon alacsony (1000 ford/perc) fordulatszámtól rendelkezésre áll. Mivel kevesebb sebességváltásra van szükség, ez a rugalmasság nagy hatékonysággal és vezetési kényelemmel párosul.

Az FTP Industrial által tervezett és szabadalmaztatott Hi-eSCR utókezelő technológia különleges, mivel pusztán a katalitikus redukciós rendszerrel, kipufogógáz-visszavezetés nélkül teljesíti a szigorú Euro VI kibocsátási határértékeket. A Hi-eSCR technológiával felszerelt motor kiegészítő hűtést nem igényel, így az egyedi megoldás lehetővé teszi az utókezelési rendszer egyszerűsítését és a meglévő kabinstruktúra használatát.

A Stralis Hi-Way jelentősen áttervezett fülkével felszerelve érkezik. A jobb ergonómia és kényelem a forgalmazókkal és az ügyfelekkel kialakított szoros együttműködés eredménye. A fülke külső áttervezésekor a jármű aerodinamikájának, és ezzel együtt üzemanyag-hatékonyságának javítása volt a cél – többek között új, központi hűtőrács, áttervezett légterelők és új tervezésű lökhárító került a fülkére.

A jármű új, korszerű integrált telematikai szolgáltatásokat, továbbfejlesztett ügyfélszolgálati eszközöket és az elérhető legkorszerűbb menetbiztonsági felszereléseket kínálja, például fékasszisztens funkcióval ellátott EBS rendszert, sávelhagyásra figyelmeztető rendszert, ESP rendszert, adaptív sebességtartó automatikát, nappali menetfényt, valamint új fáradtság figyelő (Driver Attention Support) funkcióval ellátott fedélzeti kommunikációs és informatikai rendszert. Az egyedülálló IVECONNECT rendszer egyszerű és integrált módon teszi lehetővé az információs és szórakoztató rendszerek, a navigáció, a vezetéstámogató eszközök és a korszerű flottakezelési szolgáltatások kezelését.

A vezetési teljesítmény növeléséhez az új Stralis a szolgáltatások eddig is rendkívül széles választékát új eszközzel bővíti. Az egyedülálló vezetési stílus értékelő (Driving Style Evaluation) funkció lehetővé teszi a sofőr számára vezetéstechnikájának valós idejű korrigálását. Ráadásul, ha a jármű kapcsolódik az IVECONNECT FLEET rendszerre, a program segítségével a flottamenedzser távolról értékelheti minden egyes sofőr teljesítményét.

Az új Stralis nehézgépjárművek Spanyolországban, a madridi Iveco gyárban készülnek a gyártási minőség legszigorúbb szabványainak megfelelően. Az új járműgeneráció kiterjedt minőségi és megbízhatósági vizsgálatokon esett át. Több mint 6 millió kilométernyi tartóssági vizsgálat és több mint 11 millió kilométernyi valós vezetési próba előzte meg az új Stralis Hi-Way modell bemutatkozását.

 

Az Iveco

Az Iveco, a Fiat Industrial csoport tagja könnyű-, közép- és nehézkategóriás haszonjárművek, nehéz terepen használható teherautók, helyi és távolsági buszok, valamint speciális, tűzoltásra, katonai és polgári védelmi célokra használható járművek tervezésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozik.

Az Iveco több mint 25 000 alkalmazottat foglalkoztat, és a világ 11 országában üzemel, ahol kiemelkedő technológiákat alkalmaz. A vállalat Európában, Kínában, Oroszországban, Ausztráliában és Latin-Amerikában folytat tevékenységet. Több mint 160 országban több mint 5000 szervizközpont garantálja a világban bárhol működő Iveco-járművek műszaki támogatását.

Forrás: Iveco
.

(Ezt a cikket 438 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE