Gazdaság Hírek Útdíj

E-útdíj – ÁAK: négyen feleltek meg a részvételi feltételeknek a tenderen

Négy induló tehet ajánlatot az elektronikus útdíjrendszer hazai kiépítésére; a cégeknek november 5-ig kell kidolgozniuk ajánlatukat – közölte az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. szombaton az MTI-vel.

Egy T-Systems alkalmazott eltávolít egy használatarányos e-útdíj mérőkészüléket a gépkocsi ablakáról a Telekom székház parkolójában Budapesten, 2012. október 2-án.
MTI Fotó: Marjai János

Az ÁAK Zrt. szeptember második felében írt ki hirdetmény közzétételével induló, gyorsított tárgyalásos közbeszerzési eljárást a megtett úttal arányos elektronikus díjszedési (e-útdíj) rendszer hazai kiépítésére. Korábban összesen 36 cég jelezte részvételi szándékát, ennyien kérték el az ehhez szükséges kiegészítő iratokat. Közülük az október 10-i határidőig nyolcan nyújtották be jelentkezésüket. Az autópálya-kezelő ezek értékelését követően hét indulót szólított fel beadott dokumentációjának hiánypótlására, illetve további tájékoztatásra, egyikük jelentkezését pedig hiánypótlással nem orvosolható formai hiba miatt érvénytelennek nyilvánította – idézte fel közleményében az eddigi eljárást az ÁAK Zrt.

Ezt követően a társaság ismét értékelte a jelentkezéseket, és közülük négyet minősített érvényesnek. Az ezeket benyújtó cégeket, illetve konzorciumokat pénteken az ÁAK ajánlattételre kérte fel, a határidő november 5.

Az ajánlattevőkkel lefolytatandó tárgyalások lezárása, valamint a végleges ajánlattételi határidő és az eljárás eredményéről szóló döntés november második felére tehető, a nyertes ajánlattevővel való szerződéskötés pedig december első felében esedékes – közölte az autópálya-kezelő.

Szombati számában a Népszabadság és a Népszava is cikkezett a részvételi feltételeknek megfelelő cégekről. Eszerint a négy vállalat a T-Systems Magyarország Zrt., a Getronics Magyarország Kft., a Kapsch Trafficom AG és a Kapsch Telematic Services Kft. párosa, valamint a China International Telecommunication Construction Corporation.

Forrás: MTI  (bhz \ bpg \ blz)
.

(Ezt a cikket 257 alkalommal tekintették meg.)