Hírek Közút

Az új Tisza-hídon Vásárosnaménynál decemberben megindul a forgalom

A tervek szerint decemberben megindul a járműforgalom az új vásárosnaményi Tisza-hídon – közölte Loppert Dániel, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs vezetője csütörtökön az MTI-vel.

A jelenleg is használt, leromlott állapotú II. Rákóczi Ferenc hidat az új átkelő átadása után teljesen lebontják.

A 216 méter hosszú, három nyílású, kétszer egy forgalmi sávval tervezett új acélhíd építésével jól halad a kivitelező, amely a hídhoz csatlakozó 41-es főút érintett szakaszainak átépítését, valamint a szükséges nyomvonal-korrekciót is elvégzi – mondta Loppert Dániel.

A új II. Rákóczi Ferenc híd beruházási költsége 4,24 milliárd forint, amit teljes egészében hazai forrásból, az Új Széchenyi Tervből finanszíroznak.

A kivitelezési munkálatokat egy évvel ezelőtt kezdte el a Közgép Zrt. és A-HÍD Zrt. alkotta konzorcium. Az új tiszai átkelő minden paramétere megfelel majd az előírásoknak: teljes szélessége 14,7 méter lesz, két oldalán pedig járda és kerékpárút épül ki, az éjszakai közlekedést pedig közvilágítás segíti.

A hídberuházás során több mint 950 tonna acélt használnak, és 914 méter korlátot szerelnek fel. A földmunkák során 12.600 köbméter földet mozgatnak meg.

Loppert Dániel tájékoztatása szerint a folyami átkelő elbírja majd a nehézgépjárműveket is. Az új híd átadásával megszűnik a régi hídon évek óta érvényben lévő 20 tonnás súlykorlátozás, illetve a 2007-ben bevezetett félpályás, jelzőlámpás forgalomszabályozás.

A kivitelezési szerződés 2013-as határidőt jelöl meg a projekt befejezésére, az új híd decemberi átadását követő fél évben a régi híd bontását fogja végezni a kivitelező.

A jelentős forgalmat bonyolító tiszai átkelőn naponta átlagosan 6-7000 jármű halad át.

Forrás: MTI  (hvzs \ guz \ gkp)
.

(Ezt a cikket 233 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .