Hírek Közút

Közel 800 millió forintból újult meg két útszakasz Fejér megyében

Befejeződtek a Kápolnásnyék-Vereb-Lovasberény összekötő út és a gyúrói bekötőút összesen 10,8 kilométeres szakaszának felújítási munkái. A mintegy 799 millió forintos beruházás három hónap alatt valósult meg, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.

illusztráció (Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.)

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az Új Széchenyi Tervben 192, összesen 1265 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékútszakasz felújításának lebonyolítására kapott felhatalmazást. A beruházás ünnepélyes záró sajtóeseményén dr. Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára elmondta, hogy a várhatóan 2013 végéig megvalósuló országos program összköltsége közel 104 milliárd forint. A Közép-dunántúli régióban 17 milliárd forintnyi forrást fordíthat a projektgazda Magyar Közút útfelújításokra.

A projekt egyik eleme a 8117 jelű Kápolnásnyék-Vereb-Lovasberény összekötő út felújított 6,7 kilométeres szakaszának első része Pázmánd és Vereb között található, a második szakasz pedig Vereb belterületén kezdődik a Berényi út és a Kossuth utca keresztezésénél. Mindkét szakaszon az út burkolata a felújítás előtt deformálódott, rendezetlen profilú, töredezett volt, ezen kívül több helyen megsüllyedtek burkolatszélek. Az útszakasz felújítása során a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a KMES Konzorcium felújította a burkolatot, a padkát valamint a vízelvezető rendszereket. Ezen kívül elbontotta az összekötő úton lévő üzemen kívüli vasúti vágány útátjáróját, amelynek a helyén új pályaszerkezetet épített és az utat keresztező patakok hídjait is felújította a szakaszon található buszmegállókkal együtt.

A projekt másik eleme a 81108-as bekötőút. A felújítás itt Tordas belterületén kezdődött és magába foglalta Tordas teljes átkelési szakaszát is. A felújított útszakasz teljes 4,1 kilométeres hosszán a kivitelező a burkolat felújítása mellett a burkolt útcsatlakozások átépítéséről is gondoskodott. A projekt keretében az átépítéssel érintett szakaszon mind a 8 buszmegállóhely megújult, ahogy a Szent László patakot keresztező híd is.

A projekt mindkét eleméről elmondható, hogy a szakemberek a forgalomtechnikai jelzőrendszerek és a tartós burkolatjelek rekonstrukciójáról és a már megkopott KRESZ táblák cseréjéről is gondoskodtak.

Mázsi Attila, a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta, bíznak abban, hogy a gondozásukban megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a régióban betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
.

(Ezt a cikket 225 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .