Gazdaság Hírek Útdíj

E-útdíj – Megtámadta a tender-kiírást a CAMPO Consulting Hungaria Zrt.

Jogorvoslatot kért a CAMPO Consulting Hungaria Zrt. a Közbeszerzési Döntőbizottságtól, az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. által az elektronikus útdíjrendszer kiépítésére kiírt tender kapcsán – olvasható a Közbeszerzési Hatóság honlapján.

Az MTI megkeresésére a hatóság titkárságán – folyamatban lévő ügyről lévén szó – bővebb felvilágosítást nem adtak.

A Népszabadság értesülése szerint a társaság vitatja, hogy az ÁAK jogszerűen járt el, amikor hirdetmény közzétételével induló, gyorsított tárgyalásos közbeszerzési eljárást írt ki, a megtett úttal arányos tarifák alapján számlázó elektronikus útdíjrendszer kiépítésére.

A jelentkezési határidőig – múlt szerdáig – nyolc cég jelezte, hogy indul a tenderen, nevüket a kiíró nem közölte. Az ÁAK közülük választja ki azokat, amelyek a második fordulóba jutva ajánlatot tehetnek. Az ajánlatkérő október 19-ig értesíti ezeket a társaságokat.

Az ajánlattevőkkel lefolytatandó tárgyalások lezárása, valamint a végleges ajánlattételi határidő és az eljárás eredményéről szóló döntés november második felére várható.

A nyertes ajánlattevővel a szerződéskötés december első felében esedékes, ezt azonban hátráltathatja a jogorvoslat.

Az útdíj-tender technológia-semleges, vagyis nem részesíti előnyben a jelenleg ismert technológiai megoldások egyikét sem – az egyik műholdas, a másik rádiófrekvenciás technológiát használ. Fontos kitétel, hogy az ajánlattevőknek az elektronikus útdíjrendszer teljes körű meghonosítására kell ajánlatot tenniük. Ebbe beletartozik a tervezés, a kivitelezés, a beüzemelés, továbbá a 2022. október 31-ig tartó díjszedés és díjellenőrzés is.

A elektronikus útdíj-rendszernek jövő év júliusától működnie kell.

Forrás: MTI  (ghg \ guz \ gte)
.

(Ezt a cikket 305 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .